پرورش شتر مرغ

پرورش شتر مرغ

صنعت پرورش شتر مرغ، صنعتی بسیار اشتغال زا و قدرتمند است. در این مقاله قصد بررسی و معرفی یک صنعت بسیار سود آور و مهم در عرصه دامداری را داریم.  صنعتی که وجود آن سراسر سود برای صاحبان آن است و اخیرا نیز در ایران رایج شده است. شتر مرغ، پرنده ای است که ویژگی های منحصر به فردی دارد و بیشتر به خاطر گردن بلند و دراز معروف است.در این مقاله سعی خواهیم کرد سفری جامع به سرزمین پرورش شتر مرغ ها داشته باشیم و با ویژگی های آن ها، نژادهای مختلفشان، بازار کار و اشتغال آن و از همه مهم تر، با خواص گوشت شتر مرغ آشنا شویم. با پراور صنعت تا انتهای این مطلب همراه باشید. مطالعه این مطلب به 6 دقیقه زمان نیاز دارد.

تاریخچه شترمرغ

قطعا هر کاری سختی خود را دارد. پرورش شتر مرغ هم از این قاعده مستثنی نیست. اولین محل پرورش شتر مرغ در آفریقای جنوبی در سال 1838 میلادی احداث گردید، اگر بخواهیم از دیدگاه تجاری بحث کنیم، بحث تجارت گوشت شتر مرغ نیز از سال 1860 میلادی شروع شد. از آن سال به بعد، پرورش شتر مرغ در کشورهای دیگر نظیر آمریکا، آرژانتین، مصر و غیره نیز آغاز شد، این صنعت داستانی طولانی دارد که فرصت بررسی تخصصی تر آن را نداریم. در جنگ جهانی دوم بازار شتر مرغ و پرورش شتر مرغ رو به نابودی بود و تنها در بخشی از آفریقا همچنان ادامه داشت.

شتر مرغ
شتر مرغ

حتما بخوانید : سیر تا پیاز پرورش بلدرچین

خصوصیات شتر مرغ

بیایید کمی درباره صنعت شتر مرغ در ایران صحبت کنیم، این صنعت تقریبا 18 سال پیش وارد ایران شد، ولی آنچنان که باید موفق نشد. دلیل آن به عدم تحقیقات اولیه مناسب باز میگردد. جالب است بدانید واردات شتر مرغ ایران و چین، همزمان اتفاق افتاد. چین قبل از آن، تحقیقات اولیه و مفصلی در این زمینه انجام داده بود. لذا امروزه، سالانه بیش از صد هزار شتر مرغ تولید میکند، در حالی که ما هنوز وارد کننده هستیم. تلاطم قیمت گوشت قرمز در ایران باعث کسادی این بازار شده بود ولی اخیرا تقاضای گوشت شتر مرغ در ایران رو به افزایش است.

بیایید کمی درباره خصوصیات شتر مرغ صحبت کنیم چرا که دانستن آن لازمه فعالیت در صنعت پرورش شتر مرغ میباشد، شتر مرغ از مقاومت بالایی در برابر بی آبی و کمبود آب و غذا برخوردار است لذا از لحاظ مقاومت در برابر مشکلات و ناملایمات طبیعی به شتر شباهت دارد همچنین از لحاظ ویژگی های ظاهری و گوشتی نیز به پرندگان شباهت دارد لذا فلسفه نام شتر مرغ نیز همین مسئله است. این پرنده در سال تقریبا 30 الی 60 تخم میگذارد البته بسته به شرایط پرورش گاهی تا 90 تخم نیز میگذارد.

عوامل رشد صنعت پرورش شترمرغ

مهم ترین خصوصیاتی که باعث شده است صنعت پرورش شتر مرغ در ایران رو به رشد باشد عبارت است از :

  1. کاربرد و استفاده در علم پزشکی
  2. استفاده از آن برای تولید روغن کم چربی
  3. داشتن سالم ترین گوشت، به طوری که چربی گوشت آن از ماهی کمتر است.
  4. تولید چرم بسیار زیاد و قوی، به طوری که از چرم گاو بیشتر و بهتر تولید میشود.
  5. تولید گوشت با نسبت زیاد که از گوشت گاو بیشتر است.
  6. تولید صنعتی و بسیار مرغوب

همه این عوامل دست به دست هم داده اند تا این صنعت در کشور ما به سرعت رشد کرده و جای خود را پیدا کند، هر چند تقاضا برای گوشت شترمرغ و حتی چرم آن بیشتر میشود، ولی به علت عدم مطالعه و تحقیقات اولیه، مشکلات اساسی در زمینه پرورش شتر مرغ داریم. جالب است بدانید شتر مرغ قدی حدود 1.5 تا 2.8 متر دارد و سرعتی بالغ بر 60 کیلومتر در ساعت داشته و پرشی به اندازه 5 متر نیز انجام میدهد! این ویژگی های منحصر به فرد شتر مرغ، پرورش آن را هم کمی سخت کرده است.

پرورش شتر مرغ
پرورش شتر مرغ

حتما بخوانید : فواید تخم کبک

آشنایی با شرایط نگهداری و نژادهای مختلف پرورش شتر مرغ

شتر مرغ در طبقه بندی جانوری به عنوان بزرگترین پرنده شناخته شده است، این پرنده نژادهای مختلفی دارد که برخی از آنها منقرض شده اند. بر اساس فسیل های یافت شده، نژادهای منقرض شده بسیار بزرگ تر از نژادهای کنونی بودند، در این بخش قصد داریم به معرفی برخی نژاد های معروف شتر مرغ بپردازیم. هر یک از نژادها در شرایط و مناطق خاصی یافت میشوند.

  1. نژاد سومالی : یکی از نژادهای شتر مرغ است که بیشتر در شمال شرقی کنیا یا حتی جنوب شرقی اتیوپی یافت میشود. این مدل از شترمرغ ها، دارای پاهایی با رنگ خاکستری و آبی میباشند.
  2. شتر مرغ جنوب آفریقا : این مدل از شتر مرغ ها، بیشتر در اطراف رود گینه یافت میشوند و زندگی میکنند.
  3. شتر مرغ های شمال آفریقا : در بخش جنوبی صحرای بزرگ آفریقا یافت میشوند.
  4. شتر مرغ های عربی : این نژاد از شتر مرغ ها، در صحرای عربی و کشورهای همسایه ما یافت میشوند.

البته دسته بندی های بسیار زیادی نیز وجود دارد. نظیر شترمرغ نژاد گردن سیاه، شتر مرغ نژاد گردن قرمز، شتر مرغ ماسائی و غیره

مزرعه پرورش شتر مرغ
مزرعه پرورش شتر مرغ

حتما بخوانید : دلایل فلج شدن مرغ و خروس

جیره غذایی شتر مرغ

جیره غذایی شتر مرغ نیز بسیار متنوع است. چرا که مثلا شتر مرغ بالغ، موادی نیاز دارد که جوجه شتر مرغ نیاز ندارد. لذا خیلی مهم است که به جیره غذایی آنها توجه شود. از جمله مهم ترین مسائلی که در صنعت پرورش شتر مرغ، از حساسیت بالایی برخوردار است، جیره غذایی شتر مرغ میباشد. به طور کلی میتوان در زمینه جیره غذایی به موارد زیر اشاره کرد :

  • یونجه خشک 8/41%
  • ذرت دانه ای 47%
  • نمک 2/0%
  • پودر استخوان 2%
  • پودر ماهی 7%
  • منوکلسیم فسفات 2%
  • آب

مشخص است که در فصل های مختلف، موارد بالا تغییرات بسیاری خواهد داشت. در آخر باید یادآوری کنیم که صنعت پرورش شتر مرغ، یک صنعت پولساز و در عین حال دشوار میباشد که سختی های خودش را دارد.

نژاد های مختلف شتر مرغ
نژاد های مختلف شتر مرغ

حتما بخوانید :انواع قفس بلدرچین

شما برای ما از پرورش شتر مرغ بنویسید

در این مطلب از سایت پراور صنعت شما را با پرورش شتر مرغ، جیره غذایی، شرایط نگهداری و نژادهای مختلف پرورش شتر مرغ، عوامل رشد صنعت پرورش شترمرغ، خصوصیات و تاریخچه شترمرغ آشنا کردیم. چنانچه در این زمینه از تجربیات مختلفی برخوردار هستید آن را از طریق قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. همچنین از طریق قسمت نظرات می توانید سوالات خود را بپرسید. امیدواریم مطالب نوشته شده برای شما خوانندگان عزیز مفید بوده باشد. از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بودید سپاس گزاریم.

سوالات متداول

عوامل رشد صنعت پرورش شترمرغ چیست؟

کاربرد و استفاده در علم پزشکی، استفاده از آن برای تولید روغن کم چربی، داشتن سالم ترین گوشت، به طوری که چربی گوشت آن از ماهی کمتر است.

نژاد سومالی شتر مرغ چه خصوصیاتی دارد؟

یکی از نژادهای شتر مرغ است که بیشتر در شمال شرقی کنیا یا حتی جنوب شرقی اتیوپی یافت میشود. این مدل از شترمرغ ها، دارای پاهایی با رنگ خاکستری و آبی میباشند.

شتر مرغ جنوب آفریقا در کجا زمدگی می کند؟

این مدل از شتر مرغ ها، بیشتر در اطراف رود گینه یافت میشوند و زندگی میکنند.

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *