مرغ مرندی و نکات مهم پرورش مرغ مرندی

مرغ مرندی

مرغ مرندی (Marandi chicken) یکی از بی نظیر ترین نژادهای تخم مرغ تخمگذار در ایران است. این مرغ به دلیل تخمگذاری بالا از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. نام مرغ مرندی از شهر مرند آذربایجان شرقی الهام گرفته شده است. اگر شما هم در این هستید تا بتوانید مرغ را پرورش دهید در این مطلب با ما همراه باشید. در این مطلب شما را با تاریخچه مرغ مرندی، ویژگی‌ها و میزان تخم گذاری، مزیت گوشت ها و تخم مرغ آن، خصوصیات، قیمت مرغ تخمگذار، خرید مرغ مرندی، جوجه مرغ مرندی، پرورش مرغ مرندی و بسیاری از عوامل دیگر آشنا خواهیم کرد. توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها مورد مطالعه قرار دهید. مطالعه این مطلب به ۸ زمان نیاز دارد.

آشنایی با مرغ مرندی

سراسر بدن این پرنده را پرهای مشکی رنگ تشکیل داده اند. اما یکی از نکاتی که باعث تعجب شما می شود، تغییر رنگ پرهای مرغ مرندی است. پرهای مرغ مرندی در زیر نور خورشید به حالت سبز رنگ در می آید. در ابتدا گفتیم که مرغ مرندی یکی از بهترین موارد برای جهش اقتصادی است. مرغ مرندی از دسته پرندگان دو منظوره است. دو منظوره بودن به معنای این است که شما برای پرورش می توانید هم تخم گذار و هم گوشتی پرورش دهید.

مرغ مرندی
مرغ مرندی

بیشتر بخوانید: انواع نژاد مرغ ایرانی + [ مرندی، لاری و خزک ]

تاریخچه مرغ مرندی

مرغ مرندی همانطور که از نامش پیداست متعلق به شهر مرند آذربایجان شرقی می باشد. این مرغ برای اولین بار در قرن شانزدهم مشاهده شد. مرغ مرندی ابتدا به خاطر گوشتش مورد پرورش قرار گرفت. بعد از گذشت سالیان نچندان زیاد به تخم گذاری بالای آن پی بردند و از آن به عنوان مرغ تخمگذار استفاده کردند.

بهداشت چه نقشی در پرورش مرغ مرندی دارد؟

بهداشت یکی از مهمترین مقوله های زندگی انسان ها و حیوانات به شمار می‌رود. چنانچه این مقوله مهم در هنگام پرورش مرغ مرندی به خوبی اجرا نشود می تواند باعث ضرر های فراوانی شود. تصور کنید گله شما را شیوع بیماری های مختلف در بر بگیرد چه حسی به شما دست میدهد؟ به طور قطع حس خوشایندی در این مواقع نخواهید داشت. نبود بهداشت می تواند باعث شیوع بیماری ها از یک مرغ به مرغ دیگر شود. همین امر ممکن است صنعت شما را با شکست های بسیار زیادی همراه کند. از آنجایی که اکثر نقاط بدن مرغ مرندی را پر پوشانده است شما باید آلودگی در محل زندگی آنها را به کمترین میزان ممکن برسانید. هرچقدر آلودگی در محیط پرورش مرغ مرندی کمتر باشد به طور قطع آنها در فضای تمیزتر کارایی بیشتری خواهند داشت.

میزان تخمگذاری مرغ مرندی

مرغ مرندی معمولاً در سال ۱۵۰ عدد تخم مرغ از خود به جای می گذارد. با توجه به آمار سایر پرنده ها تولید ۱۵۰ عدد تخم مرغ می‌تواند مرغ مرندی را در رده های نخست پرنده های تخم گذار قرار دهد. چنانچه بتوانید به درستی شرایط محیطی مناسبی برای مرغ مرندی فراهم کنید، این مرغ قادر است در سال به شما حدود ۲۲۰ تخم بدهد. دوره تخمگذاری مرغ مرندی بی نظیر و طولانی است. سن بلوغ مرغ مرندی در شش ماهگی است و در شش ماهگی به وزن حدود دو کیلو میرسد. البته دوران تخمگذاری آن از ۹ ماهگی آغاز می شود.

مزیت های گوشت مرغ مرندی

گوشت مرغ مرندی از خواص و مزیت ‌های بسیار زیادی برخوردار است. از ویژگی های بارز گوشت مرغ مرندی می توان به جلوگیری از آلزایمر، درصد چربی پایین، بهترین گوشت برای رژیم غذایی افراد چاق، پروتئین بسیار زیاد، مانع گرسنگی، حاوی اسید آمینه، چربی مناسب، کلسترول، جلوگیری از بیماری های قلبی و مانع بروز پوکی استخوان اشاره کرد.

گوشت مرغ مرندی مناسب برای رفع آلزایمر

از مزایای گوشت مرغ مرندی این است که می‌تواند باعث تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر در شما شود. اگر شما و یا اطرافیانتان در سنین میانسالی به سر می برید می توانید با استفاده از گوشت مرغ مرندی آلزایمر را از خود دور کرده و حافظه خود را تقویت کنید. وجود نیاسین در این نوع گوشت باعث رفع آلزایمر و تقویت حافظه خواهد شد.

پروتئین بالا و چربی پایین

اگر مثل من جزو افرادی هستید که به تناسب اندام خود توجه بسیار بالایی دارید، توصیه می کنیم از گوشت مرغ مرندی برای رسیدن به تناسب اندام استفاده کنید. گوشت مرغ مرندی پروتئین بسیار بالایی داشته و چربی پایینی دارد. وجود این عامل می تواند موجب سیری زود در شما شود. بسیاری از افراد گوشت مرغ مرندی را به عنوان یک غذای مقوی می شناسند و از آن در برنامه غذایی کودکان خود استفاده میکنند.

وجود اسید آمینه

اگر جزو آن دسته از افراد هستید که به شادابی و طراوت زندگی خود اهمیت خاصی قائلید توصیه می کنیم از محصولات مرغ مرندی استفاده کنید. مصرف محصولات مرغ مرندی اعم از گوشت و تخم می تواند موجب شاداب تر، شادتر و با نشاط تر شدن شما شود. اسیدهای آمینه باعث بالا بردن سراتونین می شود.

چربی و کلسترول کمتر

کسانی که از آلزایمر می ترسند و دنبال محصولی هستند که بتواند باعث تقویت حافظه آنها شود به طور قطع به دنبال محصولاتی می روند که چربی و کلسترول کمتری داشته باشد. گوشت مرغ مرندی چربی و کلسترول بسیار پایینی داشته و به شما برای جنگیدن در مقابل آلزایمر کمک بسیار زیادی می کند. همچنین خوردن گوشت این مرغ لذت فراوانی داشته و طعم بی نظیر را به شما ارائه می دهد.

خواص تخم مرغ مرندی

تخم مرغ مرندی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. از خواص بسیار زیاد تخم مرغ مرندی می توان به ویتامین و فیبر، چربی کمتر و املاح معدنی اشاره کرد. تخم مرغ مرندی از لحاظ پزشکی نیز بسیار توصیه می شود.

از کجا مرغ مرندی بخرم؟

 اگر دوست دارید پرورش ‌مرغ مرندی را شروع کنید، توصیه می کنیم از سایت های معتبر مرغ مرندی را خریداری کنید. بسیاری از عرضه کنندگان مرغ مرندی در دیوار، شیپور و سایر سایت آگهی ‌دهنده مرغ مرندی خود را به صورت جوجه و مرغ بالغ به فروش می رسانند. برای خرید از این سایت ها از افراد مجرب و زبده کمک بگیرید.

جوجه مرندی

جوجه مرندی معمولاً پر های سبز رنگ دارد. پرهای جوجه مرندی نسبت به مرغ مرندی اصیل کمرنگ ‌تر است. برخی از افراد هنگام خرید جوجه مرندی تصور میکنند رنگ سبز به معنای اصیل بودن جوجه است. اما رنگ سبز با توجه به میزان رشد این جوجه تغییر پیدا خواهد کرد. ممکن است رنگ سبز بعد از بزرگ شدن جوجه نیز بر روی مرغ پایدار باشد و به رنگ مشکی تبدیل نشود.

پرورش دهندگان مرغ مرندی

معمولاً کسانی که مرغ مرندی را برای پرورش انتخاب می کنند، دوست دارند با توجه به تخمگذاری این پرنده به درآمدزایی برسند. اگر دوست دارید جز پرورش دهندگان پرورش دهندگان مرغ مرندی باشید. حتماً شرایطی را به وجود آورید تا این پرنده بتواند به بهترین شکل تخم گذاری خود را انجام دهد. شرایط محیطی می تواند به قدری مفید باشد که میزان تخمگذاری مرغ را دوبرابر کند. پرورش دهندگان مرغ مرندی معمولاً سرمایه اولین کار خود را زود به دست می آورند و به سودآوری می رسند. شما هم با یک انتخاب مناسب می توانید سود مناسبی را به دست آورید.

قیمت مرغ و خروس مرندی

معمولاً قیمت مرغ و خروس مرندی به عوامل زیادی بستگی دارد. اما مهمترین عاملی که می تواند بر مرغ و خروس مرندی تاثیر گذار باشد، میزان رشد آن است. هر چقدر مرغ مرندی به سن بلوغ نزدیکتر و یا به آن رسیده باشد، قیمت آن بالاتر خواهد بود. به طور مثال قیمت یک روزه مرغ مرندی از قیمت مرغ و خروس بالغ مرندی پایین‌تر است.

سن باروری مرغ مرندی

دوره باروری مرغ مرندی نسبت به سایر گونه های مرغ طولانی تر است. باروری این مرغ ها از 6 ماهگی شروع می شود. دوره تخم گذاری مرغ مرندی نیز 9 ماه است اما با مناسب بودن شرایط این زمان طولانی تر می شود. پرورش مرغ مرندی تخم گذار می تواند یکی از بهترین کسب و کار ها برای شما باشد. شما با داشتن یک سرمایه نه چندان زیاد می توانید این مرغ ها را پرورش داده و از فروش تخم آن ها سود خوبی را به دست آورید. مرغ مرندی تخم گذاری مناسبی دارد. اما میزان تخم گذاری از عوامل مختلفی نیز نشات می گیرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

پرورش مرغ مرندی
پرورش مرغ مرندی

بیشتر بخوانید: پرورش مرغ تخمگذار از ۰ تا ۱۰۰+ [ کامل و اصولی ترین راهنما ]

تغذیه مرغ مرندی

تغذیه یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در چگونگی پرورش مرغ مرندی است. شما باید جیره غذایی مقوی و کاملی را برای این پرندگان تهیه کنید تا توانایی تخم گذاری آن ها بالاتر برود. در صورت استفاده مواد غذایی ناسالم برای جیره غذایی مرغ ها آن ها قادر به تخم گذاری نخواهند بود. شما علاوه بر فراهم کردن یک جیره غذایی مقوی باید مواردی مانند بهداشت آب و غذا، زمان مصرف غذا و دیگر موارد را نیز در نظر بگیرید.

مرغ مرندی باید دسترسی همیشگی به ظرف آب و دان داشته باشد تا بتواند به خوبی تغذیه شود. سعی کنید ظرف های آب و دان آن ها را در قسمت بالاتر قرار دهید که نتوانند تمام بدن خود را به ظرف آب و دان بزنند. برای تغذیه این مرغ ها نیز می توانید از مواردی مانند: سبوس برنج، ذرت آسیاب شده، سبوس ذرت و حتی مواد باقیمانده مواد آشپزخانه مانند برنج و نان ریز شده استفاده کنید.

محل نگهداری مرغ مرندی
محل نگهداری مرغ مرندی

بیشتر بخوانید: سود پرورش مرغ تخمگذار، گوشتی، شاخدار و مرندی چقدر است؟

محل نگهداری مرغ مرندی

محل زندگی مرغ های مرندی یکی دیگر از موارد مهم پرورش این پرندگان است. محل زندگی در پرورش مرغ مرندی به دو صورت است. اگر قصد دارید این مرغ ها را در مزرعه نگهداری کنید باید فضای گرمی برای آنها تهیه کنید. اما در پرورش صنعتی این مرغ ها باید قفس های مخصوص نگهداری مرغ را تهیه کنید. قفس های خریدار شده باید ایده آل باشند تا علاوه بر نگهداری از پرندگان شما از سرما و گرما، شرایط راحتی را برای تخم گذاری و تغذیه کردن برای مرغ های مرندی تهیه کنند.

بهترین قفس نگهداری مرغ مرندی

شما برای خرید بهترین قفس های نگهداری مرغ ها می توانید از شرکت پرآور صنعت کمک بخواهید. شرکت پرآور صنعت با ارائه بهترین قفس های نگهداری مرغ می توانید به شما برای بهبود کسب و کارتان کمک کند. این قفس های چند طبقه علاوه بر فضای کمی که اشغال می کند می تواند محل زندگی تعداد زیادی از مرغ ها باشد. این قفس های تولیدی شرکت پرآور صنعت علاوه بر ضد زنگ بودن، دارای ظرف آب و دان مجزا و سینی تخلیه فضولات است که می تواند سلامت پرندگان شما را تضمین کند. قفس مرغ پراور صنعت بهترین کیفیت را دارد.

وزن و اندازه مرغ مرندی

پرورش مرغ مرندی گوشتی به دلیل وزن مناسب و اندازه ای که از خود نشان می دهد می تواند یکی از پرسودترین کسب و کار ها باشد. مرغ مرندی معمولا بیش از 2 کیلو گرم وزن دارد. شما با رعایت مواردی مانند تغذیه مناسب، بهداشت محیطی، واکسینه کردن مرغ ها و دیگر عوامل می توانید وزن آن ها را تا 3 کیلوگرم نیز برسانید. مرغ مرندی به نسبت مرغ های معمولی از نظر اندازه نیز بزرگ تر است. خروس مرندی با وزن 4 کیلو گرمی خود بزرگترین پرنده در بین مرغ و خروس ها است. این نژاد از مرغ و خروس ها از نظر اندازه و وزن بزرگ ترین دسته به شما می روند. پرورش یک مرغ مرندی بسیار به صرفه تر و اقتصادی تر از مرغ ها معمولی است.

نقش بازاریابی در فروش مرغ مرندی

اگر دوست دارید با پرورش مرغ مرندی به سوددهی بسیار بالایی برسید توصیه ما به شما این است که از مدیران فروش در ارائه محصولات خود استفاده کنید. مدیران فروش تکنیک های بی نظیری را برای فروش محصولات شما در نظر میگیرند شما می توانید با استفاده از آن ها فروش محصولات خود را چندین برابر کرده و سودآوری بیشتری نصیب شما شود. متاسفانه برخی از افراد فروش محصولات را در کنار پرورش برعهده می‌گیرند که این کار می‌تواند باعث ضرر زدن به بازار کسب و کار آنها شود.

به طور قطع هر چقدر شما به مزایا و معایب محصولات مرغ مرندی بیشتر آشنا باشید به راحتی هرچه تمام تر می توانید این محصولات را به فروش برسانید. در کنار بازاریابی از تکنیک هایی چون بسته بندی بی نظیر، قیمت گذاری مناسب و استفاده از محصولات با کیفیت می ‌تواند کسب و کار شما را متحول سازد.

سود پرورش مرغ مرندی

کسانی که پرورش مرغ مرندی را انجام می دهند به خوبی بر این امر واقفند که سود پرورش مرغ بسیار بالاتر از سایر نژادهای مرغ است.  با توجه به خواص بی نظیری که تخم و گوشت این نژاد از مرغ دارد سودآوری بالایی انتظار پرورش‌دهندگان را میکشد. شما میتوانید با استفاده از محاسبه هزینه های ثابت مانند خرید زمین، خرید تجهیزات و ساخت سالن پرورش، محاسبه هزینه های متغیر مانند دستمزد کارگران،  هزینه تهیه دان و آب، رفت و آمد و بسیاری از گزینه های دیگر سود پرورش مرغ مرندی را محاسبه نمایید. توجه داشته باشید قیمت ارائه شده توسط شما میزان سود را مشخص می کند. شما می توانید با محاسبه هزینه های ثابت و متغیر و کم کردن این هزینه ها از قیمت محصول میزان دقیق سود پرورش مرغ مرندی را محاسبه نمایید.

توجه کنید قیمت‌گذاری محصولات شما باید به نحوی باشد که بتوانند به راحتی هرچه تمام تر با مخاطبین ارتباط برقرار کند. چنانچه شما قیمت بسیار بالایی را برای محصولات خود در نظر بگیرید به هیچ عنوان نمی توانید رضایت مخاطب را در این مواقع کسب کنید. همچنین قیمت های بسیار پایین دچار دوگانگی و شک در مخاطبین شده و انتخاب محصول شما برای خرید کردن را پایین می آورد.  توصیه ما به شما در ابتدای کار در نظر گرفتن سود پایین و رضایت اکثریت مشتریان است.

برای این که بتوانید قیمت گذاری مناسبی داشته باشید بازار هدف را مورد بررسی قرار دهید. ابتدا رقبای خود را آنالیز کنید. محصولات آنها را خریداری کنید و با دقت آنها را مصرف نمایید و در هنگام مصرف به قیمت آنها توجه کنید. با مقایسه برندهای مختلف به طور قطع به قیمت مناسبی دست پیدا خواهید کرد که این قیمت بتواند شما را در بازار رقابت پیروز کند.

شما برای ما از پرورش مرغ مرندی بنویسید

در این مطلب از سایت پرآورصنعت سعی کردیم شما را با مرغ مرندی و پرورش آن آشنا کنیم. چنانچه جای گزینه ای را در بین گزینه های دیده شده خالی دید می توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین قسمت نظرات بهترین جا برای مطرح کردن سوالات ذهنی شما است. از این طریق می توانید سوالات خود را از ما بپرسید تا پشتیبانان ما در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند. امیدواریم از این مطلب به بهترین شکل استفاده کرده باشید.

سوالات متداول

از کجا مرغ مرندی بخرم؟

اگر دوست دارید پرورش ‌مرغ برندی را شروع کنید، توصیه می کنیم از سایت های معتبر مرغ مرندی را خریداری کنید. بسیاری از عرضه کنندگان مرغ مرندی در دیوار، شیپور و سایر سایت آگهی ‌دهنده مرغ مرندی خود را به صورت جوجه و مرغ بالغ به فروش می رسانند. برای خرید از این سایت ها از افراد مجرب و زبده کمک بگیرید.

سن باروری مرغ مرندی چه سنی است؟

باروری این مرغ ها از 6 ماهگی شروع می شود. دوره تخم گذاری مرغ مرندی نیز 9 ماه است اما با مناسب بودن شرایط این زمان طولانی تر می شود.

وزن و اندازه مرغ مرندی چقدر است؟

مرغ مرندی معمولا بیش از 2 کیلو گرم وزن دارد. شما با رعایت مواردی مانند تغذیه مناسب، بهداشت محیطی، واکسینه کردن مرغ ها و دیگر عوامل می توانید وزن آن ها را تا 3 کیلوگرم نیز برسانید.

طاعتی
دیدگاه کاربران
۵ دیدگاه
  • رضا 1 مرداد 1401 / 10:06 ق.ظ

    مطلبی که درباره مرغ مرندی ارائه دادید عالی بود کاملترین مطلبی بود که خوندم

    • طاعتی 3 آبان 1401 / 3:27 ب.ظ

      متشکرم نظر لطف شماست خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفته

  • محمود 20 مهر 1401 / 10:12 ب.ظ

    پرورش مرغ مرندی سوددهی خوبی داره

  • سام 10 آذر 1402 / 11:11 ق.ظ

    ۲۰۰تخم در سال و۳۶۵روز سال روزی ۱۰۰گرم ۳۶کیلوران هر مرغ جدا از خرید مرغ در سال ۵۴۰هزار تومن هزینه تغذیه داره ۲۰۰تخم مرغ ۶۰۰هزار تومن سود انچنانی نخواهد داشت هزینه سوله هزینه گرما اب برق گاز پرسنل و تلفات و نگهداری

    • مدیریت سایت 30 آذر 1402 / 11:22 ق.ظ

      سلام دوست عزیز، در خصوص محاسبه سود خواهشمندیم مقاله تخصصی سود پرورش مرغ رو مطالعه بفرمایید تا بتوانید سود را به شیوه صحیح محاسبه بفرمایید.
      بررسی بفرمایید سوالی داشتید با کمال میل در خدمتتون هستیم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *