واکسن های مورد نیاز کبک

واکسن کبک

پرورش کبک همیشه جزء کسب و کارهای پرسود بوده است. اما زمانی که این کسب و کار می‌تواند به سوددهی برسد که اطلاعات کافی درباره آن داشته باشید. یکی از اطلاعات که باید برای پرورش کبک در اختیار داشته باشید، واکسن های مورد نیاز این پرنده است. واکسن کبک (vaccine of partridge) می‌تواند ضررهای احتمالی آینده در کسب و کار شما را جلوگیری کند و آن را به سوددهی برساند. در این مقاله قصد داریم شما را با واکسن‌ های مورد نیاز کبک و روشهای تزریق آن آشنا کنیم. توصیه می‌ کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

واکسیناسیون کبک

یکی از روشهای مهم پیشگیری از بیماریها و افزایش مقاومت بدن واکسیناسیون است. واکسن زدن طیور، از جمله کبک، موجب افزایش عمر و بهره وری گله می شود. از این رو آشنایی با انواع واکسن های کبک میتواند از طریق کاهش تلفات و هزینه های جاری جهت پرورش و رشد گله منجر به افزایش سودآوری شود. کبک از جمله پرندگانی است که با توجه به طعم و مزه گوشت آن و همچنین خواص تخم کبک مورد توجه افراد زیادی قرار دارد. به همین دلیل مزارع پرورش کبک در شهرهای مختلف ایران به فعالیت مشغول هستند.

آگاهی از واکسن های مورد نیاز کبک، موجب برنامه ریزی بهتر برای انجام واکسیناسیون و کسب نتیجه خوب از گله خواهد شد. با توجه به ویژگی های گوشت کبک،  با بکار بردن روشهای مراقبت بهداشتی، از جمله واکسیناسیون کبک، میتوان به پیشرفت و توسعه خوبی در این صنعت دست پیدا کرد.

کبک خاکستری
کبک خاکستری

حتما بخوانید : استرس در بلدرچین و کبک + درمان

با انواع بیماریها و واکسن های مورد نیاز کبک آشنا شویم

جوجه های کبک مانند سایر انواع طیور در حین تولد با انواع بیماریها، ویروسها و میکروبها در تماس هستند. با توجه به مقاومت کم بدن جوجه ها در مواجه با انواع بیماریها، در صورت عدم کنترل و پیشگیری به موقع، تلفات و هزینه های زیادی متوجه سرمایه گذار و پرورش دهنده کبک خواهد شد. واکسن های مورد نیاز کبک، شامل واکسن های نیوکاسل مشتمل بر واکسن B1 ، لاتوسا، آنسفالومیلیت، ای دی اس، گامبورو، لارنگوتراکئیت، کوریزا، آبله، پاستورلوز و واکسن برونشیت است. برخی واکسن های مورد نیاز کبک، مانند واکسن نیوکاسل در همان روزهای تولد جوجه کبک، باید تزریق شود. برخی مانند واکسن برونشیت و غیره در هفته های بالاتر و به گله های بالغ تزریق میگردد.

از دیگر بیماریهای شایع کبک، میتوان به بیماری کوکسیدوز اشاره نمود که با مصرف داروی ضدکوکسیدوز در جیره غذایی پرندگان، میتوان از بروز آن جلوگیری نمود. از دیگر بیماریهای کبک، میتوان آسیت، تیفوئید، آنفلوآنزا، کوریزای بادی، تولوروم و مایکوپلاسما اشاره نمود. در صورت عدم کنترل و رعایت برخی موارد بهداشتی و مراقبتی، تلفات و مشکلات زیادی برای گله و پرورش دهنده به وجود خواهد آمد. در صورت استفاده از واکسن های کبک در زمان مقرر، میتوان به خوبی بیماریها را کنترل و گله خوبی را پرورش داد.

به عنوان مثال؛ واکسن آبله، برای گله های مولد در سنین ۸ تا ۱۰ هفتگی، تزریق میشود که موجب کنترل این بیماری خواهد شد. از دیگر واکسن های مورد نیاز کبک واکسن برونشیت است که در فواصل مختلف برای جوجه های یک روزه، چند روزه، سه هفته، دو ماهه و بیشتر بر طبق یک برنامه زمانی قابل اجراست. این واکسن به روشهای مختلف چشمی، آشامیدنی و یا اسپری به پرنده داده میشود.

واکسن آنفلوانزا
واکسن آنفلوانزا

حتما بخوانید : بهترین نژاد کبک برای پرورش + [ عوامل مهم پرورش ]

روشهای تزریق واکسن های مورد نیاز کبک

پس از آشنایی با انواع واکسن های کبک، به معرفی و بررسی روشهای مختلف واکسیناسیون طیور میپردازیم. بطور کلی برای واکسیناسیون طیور چهار روش وجود دارد. روش قطره چشمی، روش تزریقی، روش تلقیح در بال و روش خوراکی یا آشامیدنی از جمله روشهای واکسیناسیون طیور محسوب میشوند. در میان واکسن های کبک، با توجه به نوع و ماهیت هر نوع واکسن، آنها را به روشهای مختلفی به پرنده منتقل میکنند. در روش قطره چشمی، مقداری از دز واکسن را در آب مقطر حل کرده و سپس توسط قطره چکان در چشم پرنده میچکانند. واکسن های نیوکاسل، برونشیت و لارنگوتراکئیت از این نوع محسوب میشوند.

در روش تزریقی، واکسن در زیر جلد و یا عضله پرنده تزریق میشود. سر سوزن و طول آن با توجه به جثه پرنده انتخاب میشود. روش تلقیح در بال، توسط سر سوزنهای مخصوصی به بال کبک تزریق میشود. برخی واکسن ها، مانند واکسن آنسفالومیلیت و پاستورلوز از این طریق تزریق میگردند. در نهایت روش واکسیناسیون خوراکی، ساده ترین و کم هزینه ترین روش واکسیناسیون طیور است که بهره وری کمتری نیز دارد. در این روش برخی واکسن های زنده که هدف آنها دستگاه گوارشی هستند به پرنده داده میشود. واکسن گامبورو، از جمله واکسن های مورد نیاز کبک است که از این طریق به طیور داده میشود.

روش های واکسیناسیون
روش های واکسیناسیون

بیشتر بخوانید: بیماری های رایج در کبک ها + راه های مقابله با هر بیماری به صورت تخصصی

شما برای ما از واکسن کبک بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور صنعت شما را با واکسن کبک، انواع آن و روشهای تزریق آشنا کردیم. چنانچه در این زمینه دارای اطلاعات مفید و مثمر ثمری هستید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. از طریق قسمت نظرات می توانید سوالات خود در این باره را از پشتیبان را سایت پراور صنعت بپرسید.  پشتیبانان سایت پراور صنعت در اسرع وقت به سوالات شما به صورت تخصصی و جامع پاسخ خواهند داد.

سوالات متداول

واکسن های مورد نیاز کبک را نام ببرید؟

واکسن B1 ، لاتوسا، آنسفالومیلیت، ای دی اس، گامبورو، لارنگوتراکئیت، کوریزا، آبله، پاستورلوز و واکسن برونشیت

واکسن آبله در چه بازه زمانی به کبک تزریق می شود؟

۸ تا ۱۰ هفتگی

واکسن برونشیت در چه بازه زمانی به کبک تزریق می شود؟

واکسن برونشیت در فواصل مختلف برای جوجه های یک روزه، چند روزه، سه هفته، دو ماهه و بیشتر بر طبق یک برنامه زمانی قابل اجراست

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *