بیماری های رایج در مرغ + [ بیماری های شایع در مرغ و روش های تشخیص و درمان ]

آنفولانزا در مرغ ها

مرغ ها از مهم ترین گونه های جانوری هستند که کاربرد زیادی در زندگی روزمره ما دارند. قسمتی از چرخه غذایی ما انسان ها را، مرغ ها تامین می کنند. با اهمیتی که این حیوان برای ما دارد، لازم است با بیماری های آن آَشنا شویم تا سطح سلامت این محصول را بالا ببریم.نگهداری تعداد زیاد مرغ ها در مرغداری ها باعث میشود بیماری های مرغ با سرعت بیشتری در بین آن ها پخش شود که این کار آمار تلفات را بالا می برد و ضرر بزرگی را به مرغداری ها و مردم وارد می کند. بالا رفتن تعداد تلفات مرغ ها باعث بالا رفتن قیمت آن ها نیز می شود. اولین قدم برای جلوگیری از تلفات شناسایی بیماری های رایج در مرغ است.

برای اینکه از این خسارت جلوگیری کنید باید بیماری های آن ها و روش های درمان مرغ ها را بشناسید تا بتوانید از خسارت های آینده جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. این جمله می تواند راهنمای خوبی برای پرورش دهندگان باشد تا میزان خسارت خود را کاهش دهند. هر چقدر که آگاهی شما بیشتر باشد، کمتر دچار ضرر و زیان خواهید شد. با پراور صنعت همراه باشید تا با چند مورد از بیماری های مرغ و روش های درمان آشنا شوید. این مطلب از سایت پراور صنعت 10 دقیقه از وقت شما را به خود اختصاص می دهد، اما سودهای فراوانی را در بردارد.

بیماری های رایج در مرغ
بیماری های رایج در مرغ

بیشتر بخوانید: دلایل عطسه مرغ و راه های درمان آن

زخم پای مرغ

اکثر پرورش دهندگان مرغ و صاحبان مرغداری ها به این نکته ظریف و مهم توجه چندانی نمی کنند. سالن هایی که مرغ ها در آن نگهداری می شوند نباید از مواد سخت ساخته شده باشد. اگر از سیمان برای ساخت کفپوش استفاده کنید باعث زخم شدن پاهای مرغ ها می شود.

استفاده از کفپوش های سفت و سخت برای پرورش دهندگان به صرفه تر است اما این کار باعث زخم شدن پاهای حیوان ها می شود. پیشنهاد می شود برای جلوگیری از این بیماری از کفپوش های نرم برای کف سالن های مرغداری استفاده کنید. شما می توانید کف سالن ها را با پوشال های نرم، خاک اره، کاه و یا پودر کاغذ بپوشانید.

زخم پا یکی از بیماری های شایع در مرغ
زخم پا یکی از بیماری های شایع در مرغ

بیشتر بخوانید: چرا مرغ ها تخم های خود را می شکنند؟

برفک

برفک، یکی از بیماری های رایج در مرغ است که از کثیف بودن محل زندگی به وجود می آید. بهداشت محل زندگی مرغ ها جزو مهمترین دلایل کاهش یا تشدید بیماری این حیوانات است. این بیماری می تواند از باکتری های قارچی موجود در غذا و آب ظهور کند و با مصرف کردن غذا ها وارد خون مرغ ها شود و آن ها را بیمار کند. برای آشنایی با میزان مصرف غذای مرغ و چگونگی استفاده از آن می توانید به مطلب ” میزان غذای مصرفی مرغ ” مراجعه کنید.

مبتلا شدن یا نشدن مرغ های را می توانید از ظاهر آن ها تشخیص دهید. اگر لک های سفید و کوچکی روی بدن و صورت مرغ ها پدیدار شود به بیماری برفک مبتلا شده اند. برای جلوگیری از گسترش این بیماری و ابتلا شدن سایر حیوانات ابتدا مرغ مبتلا را از مابقی جدا کنید. سپس با محلول های ضدعفونی کننده بدن حیوان و محل زندگی اش را شست و شو دهید. این بیماری با شست و شوی مداوم مرغ برطرف می شود. پس باید به نکات بهداشتی بیشتر از هرچیزی توجه کنید.

برفک در مرغ ها
برفک در مرغ ها

بیشتر بخوانید: ۴ تکنیک طلایی برای افزایش تخم گذاری مرغ

بیماری های مرغ آنفولانزا

شایع ترین بیماری در بین طیور بیماری آنفولانزا است. این بیماری خطرناک قابلیت این را دارد که به انسان سرایت کند. سرعت انتشار این بیماری نیز در بین موجودات بسیار بالا است. در صورتی که یکی از مرغ ها به این بیماری مبتلا شود به سرعت مابقی گله را نیز دچار می کند. بیماری آنفولانزا در فصل زمستان و پاییز بیشتر وجود دارد. با توجه به آمار بالای مبتلا در این فصل باید مراقبت های لازم را انجام دهید تا این بیماری شایع مرغ به شما خسارت وارد نکند. حتی پس از مبتلا شدن مرغ و از بین رفتن آن، باید این حیوان را در زیر خاک دفن کنید که بیماری اش گسترش نیابد.

استفاده از دارو برای درمان این بیماری روش مناسبی نیست و نمی تواند تاثیر زیادی بگذارد. پیشنهاد می شود مرغ بیمار را در زیر نور کافی قرار دهید. همچنین ضدعفونی کردن محیط، کنترل جریان هوا و رطوبت می تواند حال مرغ را رو به بهبودی بکشاند. برای پیشگیری از این بیماری مرغی واکسن های خوراکی و تزریقی لازم تولید شده اند. سعی کنید این واکسن ها را تهیه کنید و پیش از شروع فصول سرما مرغ ها را واکسینه نمایید.

آنفولانزا در مرغ ها
آنفولانزا در مرغ ها

بیشتر بخوانید: مرغ سیاه

انگل

یکی دیگر از بیماری های رایج در مرغ که از طریق سایر حیوانات یا پرندگان به آنها سرایت می کند، انگل است. این ویروس برعکس آنفولانزا در فصول گرم بیشتر مشاهده می شود. برای اینکه متوجه شوید مرغ ها به انگل مبتلا شده اند، باید بدن و پرهای آن ها را بررسی کنید. اگر لا به لای بدن آن ها شپش مشاهده شد مرغ به انگل مبتلا شده است.

برای اینکه این بیماری رایج در مرغ را درمان کنید، باید به شست و شوی مداوم آن با مواد ضدعفونی کننده بپردازید. توجه کنید که میزان ضدعفونی کننده باید از مقدار آب بیشتر باشد. اگر مایع غلظت کافی را نداشته باشد انگل به طور کامل دفع نمی شود.

برونشیت بیماری های رایج در مرغ

برونشیت ، بیماری مشترک بین انسان و جانوران است که مانند آنفولانزا در فصول سرد سال تشریع می شود. برونشیت می تواند روی تخم مرغ نیز تاثیر بگذارد و آن را از بین ببرد. مرغ تخم گذار با ابتلا به برونشیت قادر به تخم گذاری نخواهد شد.

برونشیت علائمی دارد که از طریق آن ها می توانید تشخیص دهید که حیوان به این بیماری مبتلا شده است یا خیر. در صورت مشاهده این علائم بدن مرغ را با آب گرم بشویید و محل زندگی آن را به طور کامل پاکسازی کنید. همچنین محلول آبلیمو عسل را با آب آشامیدنی جایگزین نمایید. این محلول نیز می تواند کمک شایانی به بهبود برونشیت یکی از بیماری های رایج در مرغ انجام دهد.

آبریزش بینی، سرفه، عطسه، ترشح اشک از چشم، ورم پلک، خروپف و خس خس از شایع ترین علائمی هستند که مرغ مبتلا به برونشیت از خود نشان می دهند. با مشاهده این علائم شما باید هرچه سریعتر مرغ مبتلا شده را از گله خارج کنید و نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید. علاوه بر نکات گفته شده برای درمان بیماری های مرغ، میتوانید قرص مولتی ویتامین را در آب آشامیدنی مرغ ها حل کنید و روند بهبود بیماری برونشیت را سریعتر کنید.

برونشیت جز بیماری های خطرناک در مرغ است
برونشیت جز بیماری های خطرناک در مرغ است

بیشتر بخوانید: صفر تا صد شناخت مرغ شاخدار

بیماری جوجه موشی

این بخش از بیماری های رایج در مرغ مربوط به جوجه های تازه متولد شده است. با مشاهده کبودی های بدن این جوجه ها متوجه خواهید شد که این جوجه های به بیماری جوجه موشی گرفتار شده اند. از آنجا که احتمال درمان این بیماری در جوجه های تازه متولد شده بسیار پایین است، سعی کنید جوجه مبتلا شده را از سایرین جدا کنید تا خسارت بزرگی برایتان به بار نیاید.

درمان به وسیله آنتی بیوتیک تنها راه مقابله با این بیماری رایج در مرغ است که پیش روی شما قرار دارد. بدن جوجه ها پس از گرفتار شدن به این بیماری به شدت ضعیف می شود و اگر تمام تلاش خود را به کار نگیرید جوجه تازه متولد شده به سرعت از بین می رود و از ادامه زندگی باز می ماند.

بیماری های مرغ افت تولید تخم

بعضی اوقات در بین تخم ها شاهد تخم مرغ هایی با پوست های نازک یا بدون تخم هستید. این مشکل ایجاد شده در تخم ها ناشی از کمبود نور و کلسیم می باشد. شما باید نور کافی و کلسیم لازم را برای مرغ ها تهیه کنید. در صورت بی توجهی به این مورد شاهد افت شدید تخم گذاری خواهید بود.

در این مقاله سعی کردیم با معرفی شایع ترین بیماری های رایج در مرغ و راهکارهای پیشگیری و مقابله با آن شما را به آگاهی لازم برسانیم. با کسب این اطلاعات و رعایت آنها می توانید از ضررهای آینده جلوگیری کنید. رعایت این نکات و دارا بودن این اطلاعات به همراه بهداشت کافی می تواند سلامت مرغ ها را تضمین کند و کسب و کار شما را بهبود ببخشد. قفس مرغ که توسط سایت ما ارائه می شود، می تواند بیماری های رایج در مرغ را کاهش دهد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.

بیماری های رایج در مرغ ها را جدی بگیرید

اگر بیماری های رایج در مرغ ها را که در قسمت بالا به ان اشاره شد را جدی نگیرید، متحمل ضررهای بسیار زیادی خواهید شد. هر چه زودتر بیماری ها را درمان کنید، ضررهای احتمالی کمتری به کسب و کار خود وارد کرده اید. ناگفته نماند، همیشه پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود. با فراهم کردن محل مناسب برای زندگی مرغ ها از وجود بیماری های گفته شده در امان خواهید بود. با رعایت اصول پرورش مرغ با خیالی راحت به فکر سوددهی کسب و کار خود باشید.

شما برای ما از بیماری های رایج در مرغ بنویسید

چنانچه در زمینه شناخت بیماری های رایج در مرغ ها تجربه دارید و راه های درمان ان را تجربه کرده اید، آن را در قسمت نظرات این متن با ما به اشتراک بگذارید. اشتراک تجربه های شما می تواند به ما در نگارش مطلبی مفیدتر کمک کند. نظرات مفید شما به سایر متقاضیان سایت پرآور صنعت کمک می کند، از ضررهای آینده کسب و کار خود در زمینه پرورش مرغ جلوگیری کنند و به سوددهی بالایی برسند.

سوالات متداول

زخم پای مرغ چیست؟

اکثر پرورش دهندگان مرغ و صاحبان مرغداری ها به این نکته ظریف و مهم توجه چندانی نمی کنند. سالن هایی که مرغ ها در آن نگهداری می شوند نباید از مواد سخت ساخته شده باشد. اگر از سیمان برای ساخت کفپوش استفاده کنید باعث زخم شدن پاهای مرغ ها می شود. استفاده از کفپوش های سفت و سخت برای پرورش دهندگان به صرفه تر است اما این کار باعث زخم شدن پاهای حیوان ها می شود. پیشنهاد می شود برای جلوگیری از این بیماری از کفپوش های نرم برای کف سالن های مرغداری استفاده کنید. شما می توانید کف سالن ها را با پوشال های نرم، خاک اره، کاه و یا پودر کاغذ بپوشانید.

بیماری برفک در مرغ ها چگونه اند؟

برفک، یکی از بیماری های رایج در مرغ است که از کثیف بودن محل زندگی به وجود می آید. بهداشت محل زندگی مرغ ها جزو مهمترین دلایل کاهش یا تشدید بیماری این حیوانات است. این بیماری می تواند از باکتری های قارچی موجود در غذا و آب ظهور کند و با مصرف کردن غذا ها وارد خون مرغ ها شود و آن ها را بیمار کند. برای آشنایی با میزان مصرف غذای مرغ و چگونگی استفاده از آن می توانید به مطلب ” میزان غذای مصرفی مرغ ” مراجعه کنید. مبتلا شدن یا نشدن مرغ های را می توانید از ظاهر آن ها تشخیص دهید. اگر لک های سفید و کوچکی روی بدن و صورت مرغ ها پدیدار شود به بیماری برفک مبتلا شده اند. برای جلوگیری از گسترش این بیماری و ابتلا شدن سایر حیوانات ابتدا مرغ مبتلا را از مابقی جدا کنید. سپس با محلول های ضدعفونی کننده بدن حیوان و محل زندگی اش را شست و شو دهید. این بیماری با شست و شوی مداوم مرغ برطرف می شود. پس باید به نکات بهداشتی بیشتر از هرچیزی توجه کنید.

بیماری انگل در مرغ ها چگونه است؟

یکی دیگر از بیماری های رایج در مرغ که از طریق سایر حیوانات یا پرندگان به آنها سرایت می کند، انگل است. این ویروس برعکس آنفولانزا در فصول گرم بیشتر مشاهده می شود. برای اینکه متوجه شوید مرغ ها به انگل مبتلا شده اند، باید بدن و پرهای آن ها را بررسی کنید. اگر لا به لای بدن آن ها شپش مشاهده شد مرغ به انگل مبتلا شده است. برای اینکه این بیماری رایج در مرغ را درمان کنید، باید به شست و شوی مداوم آن با مواد ضدعفونی کننده بپردازید. توجه کنید که میزان ضدعفونی کننده باید از مقدار آب بیشتر باشد. اگر مایع غلظت کافی را نداشته باشد انگل به طور کامل دفع نمی شود.

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *