پرورش کبک با شیوه های اصولی

پرورش کبک با شیوه های اصولی

در این مقاله تصمیم داریم شما را با پرورش کبک با شیوه های اصولی آشنا کنیم. امروزه پرورش کبک به یکی از محبوب ترین کسب و کار ها تبدیل شده است. کبک به خاطر مقاوم بودن در برابر انواع بیماری ها و دادن تلفات کمتر در طول نگهداری علاقه مندان زیادی دارد. گوشت کبک به خاطر داشتن طعم مناسب و خاصیت های غذایی فراوان نیز طرفداران خاص خود را در سراسر جهان دارد. پرورش کبک یک کسب و کار ارزان تر نسبت به پرورش سایر پرنده ها است. تهیه امکانات کبک هزینه زیادی برای شما نخواهد داشت.

پس شما می توانید با اندک سرمایه این کسب و کار را آغاز کنید. اما برای اینکه در کار خود دچار مشکل نشوید لازم است اطلاعات بیشتری را درباره این پرنده و نحوه پرورش آن بدانید. پرآور صنعت در این مطلب شما را با پرورش کبک با شیوه های اصولی آشنا می کند.

پرورش کبک با شیوه های اصولی
پرورش کبک با شیوه های اصولی

آشنایی با کبک

برای اینکه پرورش کبک را شروع کنید ابتدا باید با خود پرنده آشنا باشید. کبک را با نام های دیگری از جمله زرج، خاسه و کوک می شناسیم. وزن این پرنده بین 500 تا 900 گرم و قد آن 30 تا 35 سانتی متر است. کبک ها رنگ خاص خود را دارند. اکثر کبک هایی که در پرورشگاه ها مشاهده می کنید به رنگ قهوه ای است.

کبک ها به صورت طبیعی یکبار در سال تولید مثل می کند. این کار از فروردین ماه آغاز شده و تا اواسط مرداد ماه ادامه دارد. این پرندگان به دو صورت وحشی و پرورشی می باشند اما این دو گونه تفاوت های ظاهری چندانی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت این دو نوع منظم تر بودن شکل پرهای کبک وحشی است.

پرورش کبک با شیوه های اصولی

برای اینکه کسب و کار پر سود و خالی از ضرری را داشته باشید لازم است با چند روش اصولی به هنگام پرورش کبک آشنا باشید. از جمله مواردی که باید در پرورش کبک رعایت کنید می توان به تغذیه، مقابله با بیماری ها، بهداشت محیطی و امکانات بروز و پیشرفته در پرورش کبک ها اشاره کرد. پرورش کبک با شیوه های اصولی تلفات کمتری با خود به همراه خواهد داشت.

تغذیه

برای اینکه در پرورش کبک با شیوه های اصولی موفق باشید باید تغذیه این پرندگان را جدی بگیرید. اما در این قسمت تیم پرآور صنعت به شما مناسب ترین مواد غذایی را برای تغذیه کبک ها معرفی می کند. کبک ها برای اینکه مقوی تر شوند به یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین نیاز دارند. پس دانستید که تامین پروتئین از مهم ترین نیاز های چرخه غذایی کبک ها است.

اگر می خواهید برای تغذیه این پرندگان هزینه زیادی را نپردازید، می توانید به مدتی از نان ریز شده برای خوراک آن ها استفاده کنید. اما نباید فقط به این مورد بسنده کرد. شما باید مواد غذایی دیگری را در چرخه غذایی کبک ها قرار دهید تا کربوهیدرات و چربی بدن آن ها نیز تامین شود.

نقش سلامت در پرورش کبک
نقش سلامت در پرورش کبک

بیشتر بخوانید: اصول پرورش بلدرچین گوشتی

نقش سلامت در پرورش کبک

مقابله با بیماری از اصلی ترین چالش های نگهداری کبک است که پرورش دهندگان با آن مواجه اند. حداقل هفته ای دوبار آبخوری های این پرندگان را تمیز کنید. مطمئن باشید که آنها همیشه آّب و غذا دارند. خوراک کپک زده را در دانخوری آنها قرار ندهید. جلوی ورود حشرات مزاحم به محل زندگی کبک ها را بگیرید این کار باعث اذیت و آزار آنها شده و در نتیجه به کاهش وزن آنها ختم خواهد شد. در پرورش کبک با شیوه های اصولی به این نکته بسیار توجه کنید. در صورت از بین رفتن یک عدد از کبک ها، فورا آن را از گله جدا کرده و در عمق زیاد از خاک دفن کنید. همچنین اگر با مورد مشکوکی در بین گله کبک ها مواجه شدید، پرنده را از گله خارج کرده و به مدت یک هفته آن را قرنطینه کنید تا بیماری اش در بین دیگر پرندگان سرایت نکند.

همچنین سعی کنید ماهی یکبار به پرندگان واکسن بزنید تا به بیماری های مختلف دچار نشوند. تزریق واکسن به کبک ها ایمنی بدن آن ها را بالاتر میبرد و باعث می شود در برابر بیماری های مختلف دچار نابودی نشود.

جوجه کشی و دستگاه جوجه کشی در پرورش کبک

یکی از مهم ترین بخش ها در پرورش کبک با شیوه های اصولی ، جوجه کشی است. جوجه کشی تاثیر بسیار زیادی در بالا و پایین شدن سود کسب و کار شما خواهد داشت از این رو باید در انتخاب این بخش و نظارت بر آن تمامی حواس خود را به کار گیرید. در پرورش کبک، دستگاه جوجه کشی می تواند روی تعداد و کیفیت جوجه ها تاثیر مستقیم داشته باشد. برای ماشین جوجه کشی بهترین و کم رفت و آمد ترین مکان را انتخاب کنید.

جوجه کشی در پرورش کبک بسیار حساس است. برای این کار شرایط بهداشتی باید به طور مناسبی فراهم شود تا تلفات را کاهش دهد. شرایط بهداشتی جوجه کشی رابطه مستقیمی با زندگی و مرگ جوجه ها دارد.

دستگاه جوجه کشی در پرورش کبک
دستگاه جوجه کشی در پرورش کبک

بیشتر بخوانید: پرورش کبک در خانه

خرید دستگاه جوجه کشی برای پرورش کبک

می دانید که در کار پرورش، داشتن دستگاه جوجه کشی الزامیست. اما امروزه افراد غیر متخصص بسیاری شروع به ساخت دستگاه جوجه کشی کرده اند. از همین رو نمی توان به تمامی دستگاه های موجود در بازار اعتماد کرد. اگر در کار پرورش کبک با شیوه های اصولی نیاز به دستگاه جوجه کشی دارید می توانید بهترین ماشین های جوجه کشی را از شرکت پرآور صنعت خریداری کنید.

بسیار مواردی به وجود آمده که پرورش دهندگان به علت نداشتن آگاهی اقدام به خرید کرده اند. خریدی که حنی منجر به ورشکستگی کسب و کار آن ها شده. اما شما با خرید از شرکت پرآور صنعت نگرانی بابت این مسائل نخواهید داشت.

سوالات متداول

نام های دیگر کبک چیست؟

زرج، خاسه و کوک

وزن کبک چقدر است؟

وزن این پرنده بین 500 تا 900 گرم است.

تغذیه چیست؟

برای اینکه در پرورش کبک با شیوه های اصولی موفق باشید باید تغذیه این پرندگان را جدی بگیرید. اما در این قسمت تیم پرآور صنعت به شما مناسب ترین مواد غذایی را برای تغذیه کبک ها معرفی می کند. کبک ها برای اینکه مقوی تر شوند به یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین نیاز دارند. پس دانستید که تامین پروتئین از مهم ترین نیاز های چرخه غذایی کبک ها است. اگر می خواهید برای تغذیه این پرندگان هزینه زیادی را نپردازید، می توانید به مدتی از نان ریز شده برای خوراک آن ها استفاده کنید. اما نباید فقط به این مورد بسنده کرد. شما باید مواد غذایی دیگری را در چرخه غذایی کبک ها قرار دهید تا کربوهیدرات و چربی بدن آن ها نیز تامین شود.

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *