انواع روش های پرورش مرغ تخمگذار

روش های پرورش مرغ

روش های پرورش مرغ تخمگذار با یکدیگر متفاوت خواهد بود. در این مطلب به انواع روش های پرورش مرغ تخمگذار خواهیم پرداخت و به سوالات بسیار زیادی در این زمینه پاسخ خواهیم داد. روش پرورش مرغ تخمگذار چگونه است؟  به چه طریقی میتوان مرغ تخمگذار پرورش داد؟ از جمله سوالاتی هستند که در این مطلب سایت پراور صنعت به طور کلی به انها خواهیم پرداخت و پاسخ های محکمی برای انها خواهیم داشت. با توجه به اهمیت مرغ در زندگی مردم، پرورش مرغ تخمگذار از حساسیت خاصی برخوردار است. بی راه نیست اگر بگوییم که یکی از سخت ترین مشاغل، پرورش مرغ است که بسیار سخت و طاقت فرساست. در این مقاله، قصد داریم شما را با روش های مختلف پرورش مرغ تخمگذار و معایب و مزایای هر یک از روش ها، آشنا کنیم.در این مطلب با سایت پراور صنعت همراه باشید. این مطلب 5 دقیقه از وقت شما را به خود اختصاص می دهد.

انواع روش های پرورش مرغ تخمگذار


برای پرورش مرغ تخمگذار دو روش اساسی و مهم وجود دارد. روش بستر و روش قفس. همواره یکی از مشکلات و دغدغه های پرورش دهندگان مرغ این بوده که کدام یک از این دو روش را برای کار خود انتخاب کنند. مطالعات فراوانی در این حوزه انجام گرفته است تا مشخص شود کدام روش پرورش، مفید و مناسب است.  تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ خود را به خوبی دریافت کنید.

مزایای پرورش مرغ تخمگذار در قفس


در قدم اول باید بگوییم روش پرورش مرغ در قفس، یکی از بهترین انواع روش های پرورش مرغ است و بهترین انتخابی است که شما میتوانید داشته باشید.

شاید یکی از دلایل آن را بتوان کنترل و نظارت بهتر روی مرغ دانست.

تعداد کمتر مرغ های مختلف در قفس های مختلف باعث میشود که روی آنها بهتر نظارت داشت و بیماری ها را کنترل کرد.

قفس پرورش مرغ تخمگذار
قفس پرورش مرغ تخمگذار

حتما بخوانید : پرورش بلدرچین تخمگذار

از مزایای دیگر این روش پرورش، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

1. مدیریت کاراتر با استفاده از کنترل مرغ ها


اساسی ترین مزیت این روش، مدیریت کاراتر میباشد.  وقتی مرغ ها به صورت محدود و مثلأ 30 تایی در قفس هستند، میتوان به خوبی آمار گرفت، بررسی کرد و نقاط ضعف و قوت را پیدا کرد. از طرفی موجب صرفه جویی در محیط و کاهش هزینه های تاسیسات و محیط سالن و غیره میشود.

2. جمع آوری استاندارد تخم ها


وقتی صحبت از روش پرورش مرغ تخمگذار در قفس میشود، یکی از مهم ترین مزیت هایی که باید به آن اشاره کرد این است که به خوبی میتوان تخم ها را جمع آوری کرد.

به راحتی تخم ها از قفس به صورت اتوماتیک جدا شده و بدون آسیب جمع آوری میشود.

پرورش مرغ
پرورش مرغ

حتما بخوانید : پرورش مرغ تخمگذار به سبک آمریکایی ها

3. کنترل راحت محیط و همچنین بیماری ها


در این روش شما میتوانید به راحتی و دقیق اقدام به کنترل محیط پرورش مرغ کرده و روی تک تک مرغ ها نظارت داشته و آنها را بررسی کنید. نتایج تحقیقات نشان میدهد، استفاده از روش قفس در پرورش مرغ بازدهی بالایی داشته و ضمن به صرفه بودن، فواید بسیاری هم دارد. روش دیگر پرورش مرغ تخمگذار، روش بستر یا زمین است. این روش برخلاف روش بالا ایرادات اساسی دارد.

معایب پرورش مرغ در بستر

همانطور که گفته شد برعکس پرورش مرغ در قفس، پرورش مرغ در بستر از معایب بسیار زیادی برخوردار است. در ادامه مطلب به مهمترین معایب پرورش مرغ در بستر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

1. عدم کنترل لازم مرغ ها


در مزارع و مکان هایی که از قفس برای پرورش مرغ و خروس استفاده نمیشود، امکان درگیری بین مرغ و خروس ها و زخمی شدن آنها وجود دارد. همچنین به علت اینکه مرغ ها در هم میچرخند و فعالیت زیادی دارند، لذا هزینه خورد و خوراک و غیره نیز بیشتر میشود. از طرفی دویدن آنها گرد وغبار به راه می اندازد و امکان بیماری های مختلف را افزایش میدهد.

2. رسیدگی به بستر بسیار سخت است


بستر باید مداوم تمیز شود و از لحاظ نظافت بررسی گردد، در غیر این صورت، بوی بد آنجا را فراگرفته و مشکلات بسیاری را برای مرغداری ها ایجاد میکند. در روش پرورش مرغ تخمگذار به صورت بستر، مشکلات دیگری هم وجود دارد که هر یک باعث کاهش محصولات میشود. از جمله اینکه :

  1. *امکان ثبت آمار و بررسی تک به تک مرغ و خروس ها بسیار مشکل و گاهأ به علت تعداد بالا، غیر ممکن است. این خود باعث مشکلاتی میشود.
  2. *بیماری های مختلف بسیار سریع بین مرغ ها پخش میشود.
  3. * امکان آتش سوزی پوشال وجود دارد.

با توجه به موارد مطرح شده، می توان نتیجه گرفت که بهترین روش پرورش مرغ تخمگذار همان روش قفس میباشد که در آن امکان همه نوع نظارت و بررسی وجود دارد و طبق تحقیقات، خروجی بسیار مناسبی نیز دارد. از اینکه تا این بخش از مقاله همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم.

روش های پرورش مرغ
روش های پرورش مرغ

حتما بخوانید :دلایل فلج شدن مرغ و خروس

شما برای ما از پرورش مرغ تخمگذار بنویسید

در این مطلب از سایت پراور صنعت به انواع روش های پرورش مرغ تخمگذار پرداختیم. چنانچه در بخش های این مطلب گزینه ای را کم دیدید، ان را با ما در میان بگذارید. تجربیات و نظرات شما می تواند به ما و متقاضیان سایت پراور صنعت کمک کند تا کسب و کار پرسودتری داشته باشیم. امیدواریم این مطلب از سایت پراور صنعت مورد پسند شما قرار گرفته باشد. در کسب و کار خود موفق و پیروز باشید.

سوالات متداول

انواع روش های پرورش مرغ تخمگذار چیست؟

برای پرورش مرغ تخمگذار دو روش اساسی و مهم وجود دارد. روش بستر و روش قفس. همواره یکی از مشکلات و دغدغه های پرورش دهندگان مرغ این بوده که کدام یک از این دو روش را برای کار خود انتخاب کنند.

مزایای پرورش مرغ تخمگذار در قفس چیست؟

مدیریت کاراتر با استفاده از کنترل مرغ ها، جمع آوری استاندارد تخم ها، کنترل راحت محیط و همچنین بیماری ها،

معایب پرورش مرغ در بسترچیست؟

عدم کنترل لازم مرغ ها، رسیدگی به بستر بسیار سخت است

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *