جوجه کشی کبک + [ نکات مهم و ضروری جوجه کشی کبک ]

جوجه کشی کبک

کبک یکی از لذیذترین گوشت ها را در بین پرندگان دارد.  طعم بی نظیر گوشت کبک باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد. از این رو افراد بسیار زیادی در پی پرورش کبک هستند تا علاوه بر استفاده از گوشت  این پرنده کسب و کار خود را آغاز نمایند. پرورش کبک باید طبق اصول استاندارد و لازم انجام شود. یکی از این فرایندها جوجه کشی کبک است. جوجه کشی یکی از فرایند ها و مراحل بسیار مهم است که باید با آگاهی و تخصص خاص انجام شود. در این مطلب از وب سایت پرآور صنعت قصد داریم چند مورد از نکات بسیار مهم که باید در هنگام جوجه کشی کبک رعایت شود را برای شما بیان کنیم. با ما در ادامه همراه باشید تا با مطالعه این مطلب در هنگام جوجه کشی کبک با مشکل مواجه نشوید. برای مطالعه این مطلب فقط کافیست 5 دقیقه از زمان خود را به ما اختصاص دهید تا با این نکات مهم جوجه کشی کبک آشنا شوید.

جوجه کشی کبک چیست؟

جوجه کشی کبک فرایندی است که شما با استفاده از دستگاه جوجه کشی و یا کبک های مادر تخم های نطفه دار را تبدیل به جوجه می کنید. جوجه کشی کبک به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام خواهد شد. در روش طبیعی شما از  کبک های مادر جهت خوابیدن روی تخم های نطفه دار استفاده خواهید کرد و در روش و مصنوعی نیز دستگاه جوجه کشی را در اولویت کار خود قرار میدهد و با استفاده از آن عمل جوجه کشی را به انتها می رسانید.

جوجه کشی طبیعی کبک

جوجه کشی طبیعی کبک توسط مادر انجام خواهد گرفت. جوجه کشی طبیعی به این نحو است که کبک نر و  کبک ماده بعد از جفت گیری مکانی را برای تولید تخم مرغ نطفه دار انتخاب میکنند تا کبک ماده با استفاده از گرمای بدن خود آنها را به جوجه تبدیل نماید معمولا در این مواقع ۲۴ روز زمان نیاز است تا تخم مرغ نطفه دار به جوجه تبدیل شوند. در جوجه کشی طبیعی کبک  وظیفه چرخاندن تخم بر عهده کبک ماده می باشد. جوجه کشی به صورت کاملاً طبیعی صورت می‌گیرد و هیچگونه دخالت خارجی ندارد. از معایب جوجه کشی طبیعی کبک می توان انتقال بیماری از مادر به تخم ها و جوجه ها، در خطر بودن تخم توسط کبک ماده، رها کردن تخمها توسط کبک مادر و  بسیاری از معایب دیگر اشاره کرد.

جوجه کشی مصنوعی کبک

جوجه کشی مصنوعی کبک توسط دستگاه های جوجه کشی اتوماتیک و دستی انجام میشود. جوجه کشی مصنوعی کبک مانند جوجه کشی طبیعی نیست و نیازمند این است تا شما مراحلی را به درستی طی نمایید. در ادامه مطلب عواملی که خواهیم کرد که در جوجه کشی مصنوعی کبک دخیل بوده و می ‌تواند فرآیند آن را تحت تاثیر قرار دهد برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

کبک
کبک

بیشتر بخوانید: بیماری های رایج در کبک ها + راه های مقابله با هر بیماری به صورت تخصصی

اولین اقدام برای جوجه کشی کبک

اولین قدم برای جوجه کشی کبک تهیه تخم نطفه دار مناسب برای این کار است. چنانچه دوست داشته باشید در پرورش کبک به سوددهی فراوانی دست پیدا کنید تخم نطفه دار بهترین گزینه برای شماست. بعد از تهیه تخم نطفه دار حالا نوبت خرید یک دستگاه جوجه کشی بسیار مناسب و طراحی شده طبق استانداردهای روز دنیا است. بعد از تهیه دستگاه جوجه کشی حالا نوبت این است که شما مکان مناسبی را برای این کار انتخاب کنید و بتوانید فعالیت و کسب و کار خود را آغاز نمایید.

نکات مهم درباره مکان مورد نظر برای شروع فعالیت جوجه کشی کبک

مکان مورد نظری که در آن جوجه کشی کبک را انجام می دهید بسیار مهم است. در مکان مورد نظر باید شرایطی را فراهم آورید که جوجه های یکروزه و دستگاه های جوجه کشی دما و رطوبت متفاوتی را تجربه کنند. توجه داشته باشید شرایط دما و رطوبتی دستگاه های جوجه کشی و جوجه های یک روزه که به دنیا می آیند کاملاً متفاوت خواهد بود. سعی کنید دستگاه جوجه کشی را در دمای ۲۷ درجه قرار دهید. دما و رطوبت برای جوجه های یک روزه ۳۴ درجه و رطوبت بالای ۶۰ درجه است.

در فصل ها میزان دما و رطوبت متفاوت خواهد بود. به طور مثال شما در فصل زمستان باید دمای اتاق جوجه کشی را بین ۲۳ الی ۲۷ درجه سانتیگراد قرار دهید. در زمستان می توان از وسایل گرمایشی چون هیتر های گازی و برقی، شوفاژ و بخاری استفاده نمایید. توجه داشته باشید وجود هواکش برای خروج هوای کهنه و ورود هوای تازه ضروری است.

در فصل تابستان نیز می توانید با استفاده از سیستم سرمایشی می توانید دمای فضای مورد نظر را کاهش دهید. برای اینکه بتوانید دما و رطوبت استاندارد را تعیین کنید می توانید از دماسنج و رطوبت هستند استفاده کنید.

قرار دادن تخم نطفه دار در دستگاه جوجه کشی

بعد از اینکه تمامی مراحل لازم برای شروع یک کسب و کار را فراهم ساختید ح‌ال نوبت این است که تخم های نطفه دار را در دستگاه جوجه کشی قرار دهید.  با استفاده از یک پارچه خشک قبل تخم های نطفه دار را تمیز کنید و سپس آنها را در داخل دستگاه قرار دهید. توجه کنید این کار را با پارچه خیس انجام دهید زیرا آلودگی ها از روی تخم به زیر تخم انتقال خواهد یافت.

نطفه سنجی

بعد از گذشت هفت روز از فرایند جوجه کشی شما برای اینکه تخم های فاسد را از تخم مرغ سالم تشخیص دهید نیاز دارید نطفه سنجی را انجام دهید. چنانچه به تخم های بدون نطفه رسیدید باید آن را از دستگاه جوجه کشی خارج کنید تا باعث بوی نامطبوع در دستگاه جوجه کشی نشود.  برای این کار می‌توانید دمای اتاق را روی ۳۲ درجه سانتیگراد بگذارید. چراغ ها را خاموش کنید و پرده ها را به طور کامل بکشید تا فضای مورد نظر تاریک گردد و با استفاده از یک چراغ قوه تخم های نطفه دار را مورد بررسی قرار دهید.

دوره هچر

طول این دوره جوجه کشی کبک ۲۵ روز می باشد. دوره هچر از روز بیست و دوم آغاز خواهد شد. بعد از ۲۲ روز باید تخم نطفه دار را آماده انتقال به دوره هچر کنید و در سه روز آخر شرایطی را فراهم سازید تا جوجه ها آماده بیرون آمدن از تخم شوند.

انتقال به بستر

بعد از بیرون آمدن جوجه ها از تخم  باید ۲۴ ساعت آنها را در داخل دستگاه نگهداری کنید. بعد از نگهداری ۲۴ ساعته در داخل دستگاه آنها را باید به محیط پرورش انتقال دهید. توجه داشته باشید دمای محیط پرورش باید ۳۲ تا ۳۵ درجه سانتی گراد و رطوبت آن ۶۰ درصد در نظر گرفته شود. محیطی که برای پرورش جوجه ها در نظر میگیرید باید عاری از هر نوع بیماری و آلودگی باشد.

چه عواملی میتواند باعث طولانی تر شدن دوره جوجه کشی کبک شود؟

عوامل بسیار زیادی می‌تواند موجب طولانی تر شدن جوجه کشی کبک شود. از جمله این عوامل می توان به بزرگ بودن تخم کبک اشاره کرد. پایین بودن دمای دستگاه جوجه کشی، پیر بودن گله مولد، انبار کردن تخم های نطفه دار به مدت طولانی از دیگر موارد به شمار می رود. چنانچه شما گزینه دیگری را میشناسید که می تواند موجب طولانی تر شدن دوره جوجه کشی کبک بشود آن را از طریق قسمت نظرات با ما و سایر مخاطبین در میان بگذارید.

4 نکته کلیدی در جوجه کشی کبک

جوجه کشی و چگونگی به دنیا آمدن جوجه کبک ها از چند عامل تاثیر می پذیرد. در این مطلب قصد داریم 4 عاملی را که در جوجه کشی کبک باید رعایت کنید را برایتان بیان کنیم. باید در نظر داشته باشید که عدم توجه به این چند عامل می تواند تاثیر منفی در به دنیا آمدن جوجه کبک ها داشته باشد.

انتخاب بهترین تخم های نطفه دار

اولین مسئله ای که در جوجه کشی کبک باید در نظر بگیرید، انتخاب تخم های مناسب است. برای شروع فرایند جوجه کشی شما باید به دنبال تخم های ایده آل تر بروید. در انتخاب تخم ها برای جوجه کشی باید به چند عامل توجه کنید. ابتدا باید تخم های نطفه دار را انتخاب کنید یعنی از نطفه دار بودن تخم هایی که برای جوجه کشی انتخاب می کنید مطمئن شوید. سعی کنید برای برگزیدن تخم گله های سالم تر و بهتر را که تخم گذاری مناسب تری دارند، انتخاب کنید. معمولا کبک هایی که میزان تخم گذاری بهتری دارند و قوی تر هستند تخم های با کیفیت تری می گذارند. سعی کنید از کبک هایی که قوی تر و سالم تر هستند تخم های مورد نظر برای جوجه کشی کیک را انتخاب نمایید.

نکته بسیار مهم و ضروری در این زمینه استفاده نکردن از تخم های کبک بیمار و ناسالم است. با استفاده از تخم های بیمار راندمان کاری خود و جوجه کشی را به طور قطع کاهش خواهید داد. اگر مایلید تا راندمان کاری شما بالا برود و جوجه کشی شما به بهترین شکل انجام گردد به کبک های مادر دانه های مقوی و سالم بدهید.

انتخاب بهترین تخم های نطفه دار
انتخاب بهترین تخم های نطفه دار

بیشتر بخوانید: صفر تا صد شناخت سن تخم گذاری کبک

نگهداری تخم های نطفه دار

نگهداری تخم های نطفه دار یکی از مهمترین عوامل جوجه کشی کبک ها به شمار می رود. در این مواقع بهترین گزینه برای نگهداری تخم های نطفه دار، دستگاه است. معمولا تخم هایی که بیرون از دستگاه نگهداری می شوند، خراب شده و راندمان کاری جوجه کشی را به شدت کاهش می دهند. دستگاه های جوجه کشی 4 عامل اصلی رطوبت، هوا، دما و چرخش تخم را به استانداردترین حالت فراهم می سازند.

تهیه دستگاه مناسب برای جوجه کشی کبک

استفاده از دستگاههای استاندارد یکی دیگر از مواردی است که در هنگام جوجه کشی باید به آن توجه وافری داشته باشید. دستگاه جوجه کشی استاندارد به راحتی تخم های نطفه دار را به جوجه تبدیل می کنند. توجه داشته باشید اگر بخواهید این مقوله که یکی از مهمترین موضوعات جوجه کشی کبک است را جدی نگیرید ممکن است با خسارات جبران ناپذیری رو به رو شوید. خرید دستگاه به تنهایی کافی نیست. توجه داشته باشید کارکردن با دستگاه و فراهم ساختن محیطی مناسب برای به عمل آوردن تخم های کبک نیز مهم است. در این مواقع می توانید با یک متخصص صحبت کنید یا سوالات خود را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. تیم پشتیبانی سایت پرآور صنعت در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

نوع دستگاه جوجه کشی کبک
نوع دستگاه جوجه کشی کبک

بیشتر بخوانید: 6 خواص شگفت انگیز گوشت کبک + خواص درمانی آن

نکات مهم برای استفاده از دستگاه جوجه کشی

  1. دستگاه مورد نظر خود را از سایت های معتبر تهیه کنید
  2. دما، رطوبت و جریان هوا را در دستگاه های جوجه کشی جدی بگیرید
  3. تخم های نطفه دار را از جاهای معتبر خریداری نمایید
  4. از نگهداری تخم های نطفه دار در یخچال دوری کنید
  5. ضدعفونی کردن دستگاه های جوجه کشی را جدی بگیرید و آن را هر از گاهی با الکل ضدعفونی کنید
  6. بعد از ضدعفونی درب های دستگاه را برای فرار بوها باز بگذارید
  7. تنظیمات دستگاه به نحوی باشد که تخم ها در هنگام چرخیدن ضربه نبیند
  8. به میزان انرژی دستگاه جوجه کشی حتما دقت کنید
  9.  در هنگام خرید دستگاه به میزان مصرف انرژی دقت فرمایید.

مزایای جوجه کشی خانگی

جوجه کشی خانگی کبک، مزایای متعددی را با خود به همراه دارد. از جمله این مزایا می توان به مواردی چون کنترل کیفیت بالاتر و کاهش هزینه ها اشاره کرد. با جوجه کشی خانگی، بر کیفیت و سلامت تخم های نطفه دار نظارت کامل دارید. این امر باعث می شود محصولات باکیفیت تری تولید نمایید. خرید مکرر جوجه می تواند هزینه بر باشد. جوجه کشی خانگی در بلند مدت، مقرون به صرفه تر است. کنترل هزینه ها می تواند سوداوری بیشتری را نصیب شما کند.

انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب

انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب، نقشی حیاتی در جوجه کشی موفق ایفا می کند. به نکات زیر در انتخاب دستگاه توجه کنید:

ظرفیت

ظرفیت دستگاه را با توجه به تعداد تخم های نطفه دار مورد نظر خود انتخاب کنید.

قابلیت تنظیم دما و رطوبت

دستگاه باید قابلیت تنظیم دقیق دما و رطوبت را در محدوده مناسب برای جوجه کشی کبک داشته باشد.

سیستم چرخش تخم

چرخش اتوماتیک تخم ها، از الزامات دستگاه جوجه کشی است.

سیستم تهویه

تهویه مناسب برای تامین اکسیژن مورد نیاز جنین ها ضروری است.

4 نکته مهم ک باید به آن توجه کنید!

به نکات  زیر توجه فراوان داشته باشید.

آماده سازی محیط جوجه کشی

محیط جوجه کشی باید عاری از گرد و غبار، آلودگی و نوسانات دمایی باشد. دمای مناسب برای محیط جوجه کشی 20 تا 22 درجه سانتی گراد است.

دما

دمای مناسب در دوره ستر 37.5 تا 38 درجه سانتی گراد و در دوره هچر 37.2 تا 37.5 درجه سانتی گراد است.

رطوبت

رطوبت مناسب در دوره ستر 55 تا 60 درصد و در دوره هچر 65 تا 70 درصد است.

فرایند چرخاندن تخم ها

چرخاندن تخم ها 3 تا 5 بار در روز، برای جلوگیری از چسبیدن جنین به پوسته و توزیع مناسب گرما ضروری است.

پس از جوجه کشی کبک چه کارهایی باید انجام داد؟

پس از جوجه کشی کبک چه کارهایی باید انجام داد؟ در ادامه به بررسی های بیشتر در این باره خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

انتقال جوجه ها به قفس

پس از هچ شدن جوجه ها، باید آنها را به قفسی گرم و امن به نام قفس مادر منتقل کنید.

مراقبت های اولیه از جوجه های کبک

در روزهای اولیه، جوجه ها به مراقبت ویژه ای نیاز دارند.

تامین گرمای مناسب

دمای مناسب برای قفس مادر 30 تا 35 درجه سانتی گراد است.

تغذیه مناسب

از غذای مخصوص جوجه کبک استفاده کنید و همیشه آب تازه در اختیار آنها قرار دهید.

نظافت قفس

برای حفظ سلامت جوجه ها، باید قفس را به طور مرتب تمیز کنید. قفس شرایطی را فراهم می سازد که شما بتوانید به بهترین شکل از جوجه های تازه متولد شده نگهداری کنید. قفس کبک را جدی بگیرید و سعی کنید از بهترین منبع آن را خریداری کنید.

شما برای ما از جوجه کشی کبک بنویسید

در این مطلب به 4 مورد ضروری و مهم جوجه کشی کبک اشاره کردیم. در نظر داشته باشید رعایت نکردن هر یک از این موارد می تواند باعث ایجاد اختلال در امر جوجه کشی کبک شما شود. بس هر یک از موارد گفته شده را به طور کامل جدی بگیرید تا به سودآوری کسب و کار شما خدشه ای وارد نشود. چنانچه موردی را که حس می کنید در بین گزینه ها جای آن خالی است را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. انعکاس نظرات و تجربیات شما درباره جوجه کشی کبک می تواند به ما و متقاضیان سایت پرآور صنعت کمک کند تا کسب و کار خود را به بهترین شکل گسترش دهند. امیدواریم از این مطلب سایت پراور صنعت به بهترین شکل استفاده کنید و نکات ضروری آن را برای پیشرفت کسب و کار خود به کار بگیرید. موفق باشید.

سوالات متداول

اولین قدم در جوجه کشی کبک چیست؟

خرید تخم نطفه دار

از بین جوجه کشی طبیعی و مصنوعی کدام مورد برای کبک مناسب است؟

جوجه کشی مصنوعی

4 نکته کلیدی در جوجه کشی کبک را نام ببرید؟

دما، رطوبت، تخم نطفه دار مناسب و دستگاه جوجه کشی

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *