شرایط و ویژگی های سالن پرورش بلدرچین

یکی از مهم ترین عوامل در پرورش بلدرچین، سالنی است که برای زندگی این پرنده فراهم می کنید. شرایط سالن باید به گونه ای باشد که تمام شرایط زندگی بلدرچین را دارا باشد. با توجه به اینکه بلدرچین در مدت زمان کوتاه، یعنی 35 تا 40 روز می تواند کاملاً رشد نموده و به دوران بلوغ و مرحله تخم گذاری برسد، لذا سالن پرورش بلدرچین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هر اندازه که شرایط و ویژگی های سالنی که در آن بلدرچین رشد می کند، خوب باشد. رشد بلدرچین نیز مناسب بوده و در سلامت بلدرچین تأثیر گذار است.

ویژگی های بلدرچین

بلدرچین پرنده ای ریز اندام است که در صورت بالغ شدن بین 110 تا 190 گرم وزن خواهد داشت. به دلیل اینکه گوشت و تخم بلدرچین از نظر غذایی بسیار مقوی بوده و از نظر درمانی نیز برای درمان بیماری های زیادی مفید میباشد، شیوه پرورش آنها در سالن پرورش بلدرچین اهمیت پیدا میکند. بلدرچین ها جزء آن دسته از پرندگانی هستند که در مقابل آلودگی و بیماری های مختلف مقاومت بالایی دارند و در طول مراحل رشد نیازی به واکسیناسیون ندارند. برای اینکه بتوانیم بعد از 40 روز، یک بلدرچین سالم و تخمگذار داشته باشیم باید به شرایط و ویژگی های سالن پرورش بلدرچین اهمیت بدهیم.

در ادامه سعی می کنیم شرایط و ویژگی های مناسب برای سالن پرورش بلدرچین را بیان کنیم تا اگر شما نیز جزء افرادی هستید که در حال پرورش بلدرچین میباشید با خواندن این مطلب بتوانید به بهترین شکل ممکن از بلدرچین های خود مراقبت کرده و آن ها را به مرحله تخمگذاری برسانید، و یا از گوشت آن ها برای فروش و کسب سود بیشتر استفاده کنید.

تخم بلدرچین
تخم بلدرچین

حتما بخوانید: پرورش بلدرچین [ از 0 تا 100 ] + کسب درآمد از آن

شرایط و ویژگی های سالن پرورش بلدرچین

متراژ سالن پرورش بلدرچین بستگی به تعداد بلدرچین هایی دارد که میخواهید پرورش دهید، هر چه تعداد بلدرچین های شما بیشتر باشد به سالن بزرگتری نیاز دارید، این سالن باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بلدرچین ها بتوانند در آن به بهترین شکل ممکن رشد کنند.

نبود آلودگی صوتی

اولین ویژگی مهم که در هر سالن پرورش بلدرچین باید رعایت شود خلوت بودن و عدم وجود آلودگی صوتی در آن سالن است، بلدرچین ها به صدا بسیار حساس بوده و در صورتی که در محیط پرورششان صدای زیادی باشد به آن ها استرس وارد شده و روند تولیدشان کاهش چشمگیری پیدا میکند.

دما و رطوبت

در مناطق گرمسیر باید جهت سالن پرورش بلدرچین عمود بر جهت باد باشد، در حالی که مناطق سردسیر به دلیل تفاوت کامل آب و هوایی جهت سالن باید برعکس مناطق گرمسیر باشد. بلدرچین ها در دمای بسیار زیاد یا بسیار کم نمی توانند رشد کنند، بنابراین در مناطق گرمسیر، با تجهیزات مختلف باید از سرد شدن بیش از حد سالن و در مناطق گرمسیر با احداث سایه بان ها و آفتاب گیر بودن سالن از گرم شدن بیش از حد سالن پرورش جلوگیری کنیم.

برای هر زمان از پرورش بلدرچین دمای خاصی لازم است که باید در سالن های پرورش بلدرچین از طریق تجهیزات مختلف اعمال شود. مثلا جوجه بلدرچین در طول روز اول تولد خود به دمای 35 درجه سانتی گراد در کنار رطوبت 65 درصدی نیاز دارد، این دما برای تمام مراحل رشد بلدرچین متفاوت است و در صورتی که به درستی رعایت نشود باعث کاهش راندمان تولید میشود.

در هفته پنجم تا بلوغ کامل بلدرچین ها را میتوان در دمای 25 درجه سانتی گراد و 55 درصد رطوبت نگهداری کرد، به طور کلی میتوان گفت برای طول دوران رشد بلدرچین دمای سالن باید بین 22 تا 34 درجه سانتی گراد باشد.برای اینکه آگاهی کاملی از رطوبت سالن پرورش بلدرچین داشته باشیم لازم است از یک یا چند رطوبت سنج در قسمت های مختلف سالن پرورش بلدرچین استفاده کنیم. برای ایجاد رطوبت مورد نظر در طول مراحل مختلف رشد بلدرچین نیز می توانیم از دستگاه های مختلفی مانند مه پاش و بخار ساز استفاده نماییم. در سالن پرورش بلدرچین حتماً باید از سیستم تهویه مناسب استفاده کنیم تا علاوه بر خنک سازی سالن و تامین دمای مطلوب برای پرورش بلدرچین، باعث تمیز شدن هوای داخل سالن نیز بشود.

عدم وجود آلودگی صوتی در سالن پرورش بلدرچین
عدم وجود آلودگی صوتی در سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : نمونه ای از قفس های استاندارد و ضدزنگ برای پرورش بلدرچین

نور سالن

بلدرچین ها جزء آن دسته از پرندگانی هستند که به نور بسیار حساس هستند، در واقع تامین نور مناسب یکی از نقش های اصلی برای پرورش بلدرچین را ایفا میکند. برای پرورش بلدرچین باید سالن پرورش جوجه بلدرچین از نمونه بالغ آن جدا باشد زیرا جوجه بلدرچین ها در دو هفته ابتدایی رشد خود به نور 24 ساعتی نیاز دارند همچنین نباید نور طبیعی به سالن این جوجه ها برسد و روشنایی باید از طریق لامپ باشد.

بعد از گذشت دو هفته نوردهی مستقیم لامپ برای بلدرچین های بالغ گوشتی به 12 ساعت و برای بلدرچین های تخمگذار به 17 ساعت در طول شبانه روز میرسد. با توجه به این که بلدرچین ها در طول دوران رشد خود به دمای خاصی نیاز دارند باید از سیستم برق اضطراری در سالن پرورش بلدرچین استفاده کنیم زیرا در صورت قطع برق و افزایش یا کاهش دما تلفات بسیاری در بین بلدرچین ها خواهیم داشت.

قفس های مکانیزه برای پرورش بلدرچین


استفاده از قفس های مکانیزه پرورش بلدرچین می تواند راهکار مناسبی باشد تا دغدغه های شما برای نگهداری و پرورش این پرندگان کاهش یابد. این قفس به صورت مکانیزه دارای سیستم آبخوری، دانخوری که باعث افزایش اطمینان در پرورش بلدرچین ها می شوند.

نمونه ای از قفس های استاندارد برای پرورش بلدرچین :

بیشتر بخوانید: پرورش مرغ در قفس های صنعتی چه مزایایی دارد؟ + قفس مناسب برای خرید

قسمت های مختلف سالن پرورش بلدرچین

سالن پرورش بلدرچین از قسمت های مختلفی چون، جیره و غلات، سالن مخصوص برای پرورش جوجه ها، سالن مخصوص جهت پرورش بلدرچین های بالغ و در صورت نیاز محلی برای نگهبان تشکیل می شود. نبود هر یک از این قسمت ها با خود خسارت های جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. بخش های معرفی شده را جدی بگیرید و برای ساخت انها از اصول استاندارد استفاده کنید.

شما برای ما از سالن پرورش بلدرچین بنویسید

در این مطلب از سایت پراور صنعت به مشخصات بلدرچین، شرایط مناسب برای سالن پرورش بلدرچین و رعایت نکات ضروری در آن پرداختیم. چنانچه در این زمینه تجربه ای دارید آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. نظرات شما می تواند به ما در سایت پراور صنعت و متقاضیان ما کمک بسیار زیادی در پیشرفت کسب و کار انجام دهد. امیدواریم از خواندن این مطلب رضایت کامل داشته باشید.

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *