سرما خوردگی مرغ + [ راه های مقابله با سرما خوردگی مرغ ]

نقش محل زندگی در سرما خوردگی مرغ

مرغ ها یکی از پرطرفدار ترین طیور برای پرورش اند، اما برای پرورش باید اطلاعات جامع و کاملی در مورد انواع بیماری هایی که مرغ ها در معرض ابتلا به آن هستند را به دست آوریم. می دانیم که سرما خوردگی یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در بین طیور مختلف اللخصوص مرغ ها رایج است. این بیماری می تواند به راحتی یک گله را نابود کند و آسیب جدی به کسب و کار شما وارد کند. برای جلوگیری از این ضرر و زیان لازم است سرما خوردگی مرغ و راه های مقابله با آن را بشناسید. در این مطلب با سایت پرآور صنعت همراه باشید تا از ضررهای احتمالی آینده جلوگیری نمایید.

چگونه متوجه سرما خوردگی مرغ شویم؟

پیشگیری بهتر از درمان است. در کار پرورش ما باید سعی کنیم شناخت بالایی نسبت به علائم انواع بیماری ها در بین طیور داشته باشیم. ابتلاء یک مرغ به بیماری در صورتی که پیشگیری و درمان نشود می تواند تمامی گله را دچار بیماری کند. پس در قدم اول شما نسبت به شناخت سرما خوردگی مرغ و راه های مقابله با آن بپردازید.

مرغی که دچار سرماخوردگی باشد علائمی از خود بروز می دهد که از طریق آنها می توانیم به وجود بیماری یا عدم ابتلا به بیماری پی ببریم. برخی از علائمی که یک مرغ گرفتار به سرماخوردگی بروز می دهد، عبارتند از: لرزش، نوک زدن های مداوم و بی علت، سستی، عطسه، مدفوع های مکرر و غیر طبیعی.

اگر شاهد هر کدام از این علائم در گله مرغ ها بودید فورا مرغ مبتلا را از گله خارج کنید و به مدت 10 روز در قرنطینه نگهداری کنید. این کار از انتشار سرماخوردگی در مابقی گله جلوگیری می کند.

پیشگیری از سرما خوردگی مرغ

این بیماری به چندین عوامل بستگی دارد که هر کدام از آن ها به تنهایی می تواند باعث ایجاد بیماری سرما خوردگی در مرغ شوند. اما شما باید قبل از شروع کار پرورش این مراحل را پیش بینی کنید. یکی از مسائلی که بیشتر از سایر موضوعات مرغ را در معرض بیماری قرار می دهد آلودگی است. منظور از آلودگی در این بخش، پاکیزه و بهداشتی نبودن محل زندگی مرغ ها، ظرف آّبخوری و دان خوری و سالن های رفت آمد مرغ ها است.

نقش محل زندگی در سرما خوردگی مرغ

از مهمترین موضوعاتی که همواره دغدغه پرورش دهندگان بوده، تهیه قفس مخصوص نگهداری مرغ است. قفس های نگهداری مرغ تاثیر بالایی در میزان ابتلا مرغ ها به سرما خوردگی دارند. شرکت پرآور صنعت توانسته با تولید قفس های مخصوص نگهداری مرغ تا حد زیادی خیال پرورش دهندگان را از بابت داشتن قفس های استاندارد راحت کند.

از ویژگی های این قفس های استاندارد جداسازی ظرف های آب و دان است. این قفس های چند طبقه به شکلی طراحی شده که در هنگام نگهداری مرغ ها در آن هیچ گونه برخوردی بین دو مرغ در دو طبقه با یکدیگر ندارند و این می تواند درصد ابتلا به بیماری را کاهش دهد. چون تجمع مرغ ها در یکی قسمت باعث آلودگی بسیار زیاد تری می شود که شرکت پراور صنعت با تولید قفس های استاندارد مخصوص پرورش مرغ این مشکل را برطرف کرده است.

بیشتر بخوانید: عوامل موثر در ریزش پر مرغ + راه های درمان

نقش رژیم غذایی در سرما خوردگی مرغ

داشتن یک برنامه غذایی سرشار از ویتامین می تواند در عدم شکل گیری سرما خوردگی مرغ موثر باشد. یک پرنده ای که مصرف غذایی مقوی تری داشته باشد، سخت تر دچار بیماری می شود. حتی پس از گرفتاری به سرماخوردگی، توان مقابله بالاتری با آن دارد و به راحتی از پا در نمی آید.

پاکیزگی عامل جلوگیری از سرما خوردگی مرغ

پاکیزه بودن محیط از مهم ترین عواملی است که می تواند تا حد زیادی جلوی بروز بیماری سرماخوردگی را بگیرد. شما باید این پاکیزگی را با ضدعفونی کردن به پرندگان هدیه دهید. در صورت ایجاد آلودگی در یک محل و باقی ماندن آن روی سطوح مختلف می تواند تمامی مرغ ها را به واسطه تماس با آن گرفتار کند.

برای جلوگیری از این کار لازم است شما برای ضدعفونی کردن سطوح اقدام کنید. می دانید که انتشار ویروس سرما خوردگی مرغ تا حد زیادی به میزان آلودگی مربوط می شود. شما موظف هستید حداقل ماهی یکبار تمامی سطوح از قبیل محل نگهداری، آّب خوری و ان خوری ها را ضد عفونی کنید.

راه های مقابله با سرما خوردگی مرغ

با تشخیص بیماری شما باید مراحل درمان سرما خوردگی مرغ را شروع کنید. اولین قدمی که شما باید برای مقابله با سرما خوردگی مرغ انجام دهید، جداسازی مرغ بیمار از سایر گله است باید اول سعی کنید مابقی مرغ ها را از خطر ابتلا به دور کنید تا آسیب وارده چند برابر نشود.

سعی کنید به طور مداوم پرنده را به وادار به نوشیدن آب کنید. در صورتی که مرغ مبتلا قادر به نوشیدن از ظرف آب نبود با استفاده از قطره چکان، سرنگ یا هر وسیله دیگر آب را وارد بدن مرغ کنید. میزان آب مصرفی اگر بالا باشد شانس بهبودی پرنده را بالاتر میبرد زیرا آب به افزایش متابولیسم، هضم راحت غذا، کاهش دمای بدن و دفع آسان تر مدفوع پرنده کمک می کند.

بهترین راه های مقابله با سرماخوردگی مرغ
بهترین راه های مقابله با سرماخوردگی مرغ

بیشتر بخوانید: کانیبالیسم را بیشتر بشناسید

استفاده از دارو

برای راه های مقابله با این بیماری مصرف دارو انتخاب مناسبی است. اما قبل از هر چیز این مصرف دارو باید زیر نظر یک دامپزشک ماهر انجام شود. خود درمانی برای بهبود سرما خوردگی مرغ، ممنوع است. چون تجویز دارو از روی ناآگاهی باعث تهدید زندگی پرنده می شود حتی می تواند جان او را بگیرد.

مصرف سیر و آویشن می تواند به بهبود بیماری کمک کند. این دو ماده توانایی میکروب کشی بالایی دارند از جهت می توانند داروی مناسبی برای مقابله با سرما خوردگی مرغ باشند. هرچند با تمامی این اوصاف به هنگام گرفناری یک مرغ به بیماری باید به دامپزشک مراجعه کنید تا تصمیم نهایی را بگیرد.

تزریق مکمل ویتامینی به جیره غذایی مرغ ها

یکی دیگر از راهکار های مقابله با این بیماری در مرغ ها اضافه کردن مکمل های ویتامینی به چرخه غذایی این پرندگان است. این کار را به مدت 2 یا 3 روز انجام دهید. مصرف انواع ویتامین ها می تواند به پرنده برای مقابله با بیماری کمک کند. شما برای دادن این ویتامین ها به پرندگان می تواند آن ها را در آبخوری پرنده بریزید و از این طریق ویتامین را وارد بدن مرغ کنید.

در این مقاله سعی کردیم به تشریح سرما خوردگی مرغ و راه های مقابله با آن بپردازیم. رعایت هر کدام از نکات گفته شده می تواند در کسب و کار شما تاثیر گذار باشد. البته تهیه برخی موارد مثل خریداری قفس های مناسب نگهداری مرغ جهت حفظ سلامتی این پرندگان الزامی است. برای خرید بهترین قفس های مخصوص نگهداری مرغ، که با هدف حفظ سلامتی و درگیر نشدن پرندگان به انواع بیماری ها ساخته شده، می توانید شرکت پرآور صنعت را انتخاب کنید و با کیفیت ترین قفس ها را با یک قیمت مناسب خریداری کنید.

سوالات متداول

چگونه متوجه سرما خوردگی مرغ شویم؟

اگر شاهد هر کدام از این علائم در گله مرغ ها بودید فورا مرغ مبتلا را از گله خارج کنید و به مدت 10 روز در قرنطینه نگهداری کنید. این کار از انتشار سرماخوردگی در مابقی گله جلوگیری می کند.

نقش محل زندگی در سرما خوردگی مرغ چیست؟

از مهمترین موضوعاتی که همواره دغدغه پرورش دهندگان بوده، تهیه قفس مخصوص نگهداری مرغ است. قفس های نگهداری مرغ تاثیر بالایی در میزان ابتلا مرغ ها به سرما خوردگی دارند. شرکت پرآور صنعت توانسته با تولید قفس های مخصوص نگهداری مرغ تا حد زیادی خیال پرورش دهندگان را از بابت داشتن قفس های استاندارد راحت کند. از ویژگی های این قفس های استاندارد جداسازی ظرف های آب و دان است. این قفس های چند طبقه به شکلی طراحی شده که در هنگام نگهداری مرغ ها در آن هیچ گونه برخوردی بین دو مرغ در دو طبقه با یکدیگر ندارند و این می تواند درصد ابتلا به بیماری را کاهش دهد. چون تجمع مرغ ها در یکی قسمت باعث آلودگی بسیار زیاد تری می شود که شرکت پراور صنعت با تولید قفس های استاندارد مخصوص پرورش مرغ این مشکل را برطرف کرده است.

نقش رژیم غذایی در سرما خوردگی مرغ چیست؟

داشتن یک برنامه غذایی سرشار از ویتامین می تواند در عدم شکل گیری سرما خوردگی مرغ موثر باشد. یک پرنده ای که مصرف غذایی مقوی تری داشته باشد، سخت تر دچار بیماری می شود. حتی پس از گرفتاری به سرماخوردگی، توان مقابله بالاتری با آن دارد و به راحتی از پا در نمی آید.

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *