جوجه گوشتی – [همه چیز درباره جوجه های گوشتی]

جوجه گوشتی

 جوجه های گوشتی  همانطور که از نامشان پیداست برای تولید گوشت استفاده خواهند شد. جوجه گوشتی برای رسیدن به بلوغ و رشد کامل نیازمند ۶ تا ۸ هفته زمان است.  این جوجه‌ ها در دوره‌ای حدود 6 تا 8 هفته به رشد کامل دست پیدا می‌ کنند و به وزن ایده آل برای رفتن به کشتارگاه را به دست می آورند.  بازه زمانی رسیدن به بلوغ در جوجه گوشتی به شرایط محیطی که شما فراهم می‌کنید بستگی دارد. تغذیه مناسب، شرایط محیطی مطلوب، شرایط آب و هوایی و غیره می توانند در رشد این نژاد از مرغ بسیار مهم باشند.

با توجه به اینکه پروتئین جز اجزای جدا نشدنی در سبد خانوار است پرورش این جوجه‌ ها می‌ تواند سودآوری فراوانی را با خود به همراه داشته باشد. از این رو قصد داریم در این مطلب از سایت پرآور صنعت به بررسی جوجه گوشتی بپردازیم. اگر مایلید تا همه چیز را درباره جوجه‌های گوشتی بدانید این مطلب را تا انتها مورد مطالعه قرار دهید.

ویژگی های جوجه های گوشتی

جوجه گوشتی ویژگی‌های منحصر به فرد بسیار زیادی دارد. اما در بین این ویژگی‌ ها دو ویژگی است که می‌تواند دلیل اصلی انتخاب آنها برای شروع یک کسب و کار پرسود باشد. رشد سریع و تحمل در برابر شرایط مختلف، دو ویژگی بارز جوجه گوشتی به شمار می‌رود. در ادامه مطلب هر یک از این دو ویژگی‌ها را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.

رشد سریع

مهمترین ویژگی که باعث می‌شود بسیاری از پرورش دهندگان از بین پرورش مرغ و تخمگذار و پرورش مرغ گوشتی ، گزینه دوم را انتخاب کنند این است که رشد جوجه‌ های گوشتی بسیار سریع خواهد بود. جوجه‌های گوشتی برای رسیدن به وزن ایده‌آل خود به 45 روز نیاز دارند. این نژاد به شدت سریع رشد بالایی دارد و در مدت زمان کوتاهی به وزن مناسب برای کشتار خواهند رسید.

پرورش دهندگانی که به دنبال بازگشت سریع سرمایه و رسیدن به درآمدزایی زود هستند به سراغ پرورش جوجه گوشتی می‌روند. شما هم اگر  رویای کسب و کاری  پرسود و زودبازده را دارید توصیه می‌کنیم جوجه گوشتی را برای پرورش و نگهداری انتخاب کنید.

مقاوم در برابر شرایط های مختلف

دومین دلیل مهم و اساسی برای انتخاب جوجه گوشتی برای پرورش تحمل بسیار بالای آن در برابر شرایط بد جوی، شرایط بد محیطی، بیماری‌ ها  و گزینه‌های بسیار زیاد دیگر است. داشتن چنین ویژگی‌هایی باعث می‌شود شما بتوانید آنها را در شرایط مختلف جوی و محیطی پرورش دهید. همچنین مقاومت بالای جوجه گوشتی در برابر بیماری‌ ها  باعث می‌شود تلفات در هنگام اجرای دوره پرورش به کمترین میزان خود برسد. کسانی که تجربه بالایی در این زمینه دارند به خوبی می‌دانند تلفات پایین سودآوری بالاتری را با خود به همراه خواهد داشت.

تاریخچه

پرورش جوجه‌های گوشتی به سال 1916 برمی‌گردد. در سال‌های اول پرورش این نژاد جدی گرفته نمی‌شد تا اینکه آمریکا در بین سال های 1920 تا 1940 توانست تغییرات ژنتیکی بسیاری را برای بهره‌وری بیشتر روی این نژاد ایجاد کند. جالب است بدانید پرورش جوجه گوشتی در امریکا به یک مسابقه تبدیل شد در این مسابقه شرکت کنندگان می‌بایست با یک تخم نطفه‌دار جوجه گوشتی مورد نظر را به دست می‌آوردند و تا مرحله کشتار می‌رساندند.

برای قضاوت و اعلام برندگان چهار ویژگی میزان گوشت سینه و ران، سرعت رشد و ضریب تبدیل خوراک را به عنوان معیار قرار می‌دادند. هر شرکت کننده‌ ای که می‌ توانست این چهار ویژگی را اجرایی کند رتبه اول را در این مسابقه به دست می‌آورد.

جوجه گوشتی
جوجه گوشتی

خصوصیات ظاهری جوجه گوشتی

پرهای سفید رنگ و پوست مایل به زرد خصوصیات بارز جوجه‌های گوشتی از لحاظ ظاهری به شمار می‌رود. بعد از پشت سر گذاشتن مراحل رشد جوجه‌ها به وزن حدودی ۲ کیلوگرم می‌رسند و سپس به  کشتارگاه یا فروش خواهند رفت.

راه‌های انتخاب بهترین نوع جوجه گوشتی

در سال‌های گذشته دو مقوله رشد سریع و وزن گیری برای انتخاب بهترین نوع جوجه گوشتی مناسب بود. اما در سال‌های اخیر شما نه تنها باید این دو مورد را مورد بررسی قرار دهید بلکه باید ژنتیک جوجه‌های گوشتی را نیز بررسی نمایید. میزان غذای مصرفی، نوع ژنتیک، نیز در ارزیابی کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی می‌تواند حائز اهمیت باشد.

توصیه ما به شما برای انتخاب بهترین نوع جوجه گوشتی این است که تمامی عوامل گفته شده را مورد بررسی قرار دهید.

بهترین نژادها در ایران کدامند؟

  1. آرین
  2.  پلاس
  3.  کاب
  4.  راس

تغذیه جوجه گوشتی

جوجه‌ های گوشتی مانند سایر موجودات دنیا برای رسیدن به رشد نیازمند غذای مناسب هستند. غذای آنها باید مقدار قابل توجهی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آب با خود به همراه داشته باشد تا بتواند تمامی نیازهای بدن آنها را تامین کند. ذرت و کنجاله سویا دو محصولی هستند که می‌توانید با خیال راحت از آن در جیره غذایی جوجه گوشتی استفاده کنید.

به این نکته مهم توجه کنید،  محدودیت غذایی در خوراک جوجه گوشتی زمان رسیدن به وزن ایده‌ آل را به تاخیر خواهد انداخت. همچنین افزایش بی‌ رویه در تغذیه این جوجه ها می تواند باعث افزایش تلفات و وزن گیری بی رویه شود.

مهمترین نکات برای خرید جوجه گوشتی

برای داشتن کسب و کاری پرسود و با کیفیت حتماً باید در هنگام خرید جوجه‌های گوشتی به نکات مهمی توجه داشته باشید. یکی از این نکات خرید جوجه‌های گوشتی از منبع معتبر است. حتماً قبل از خرید از کیفیت منبع اطمینان حاصل کنید. دومین نکته نژاد جوجه گوشتی است. نژادی که انتخاب می‌کنید باید با سیستم پرورش و شرایط محیطی منطقه شما سازگار باشد. سومین و یکی از مهم‌ترین نکات قیمت است. سعی کنید قبل از خریداری قیمت‌ های مختلف از منابع گوناگون مورد بررسی قرار دهید تا بهترین قیمت نصیب شما شود.

جوجه گوشتی
جوجه گوشتی

پرورش جوجه گوشتی

در پرورش این نژاد نکات مهمی حائز اهمیت است. از این جمله نکات می‌توان به محیط پرورش، مدیریت بهداشتی، تجهیزات مورد نیاز بسیاری از گزینه‌های دیگر اشاره کرد. در ادامه مطلب سه نکته مهم در پرورش جوجه گوشتی را مورد بررسی قرار خواهیم داد با ما همراه باشید.

محیط پرورش

گوشتی برای اینکه بهترین رشد را تجربه کنند نیازمند به محیط پرورش مناسب هستند. فضای کافی برای حرکت و خوردن دان و آب، نورپردازی صحیح،دمای و تهویه مناسب جزو مهم‌ترین موارد در محیط پرورش به شمار می‌روند. شما این موارد را باید طبق استانداردهای روز دنیا در نظر بگیرید.

مدیریت بهداشتی

برای اینکه بیماری‌ ها باعث تلفات در جوجه‌ های گوشتی نشوند  شما نیازمند این هستید که فضای پرورش را از لحاظ بهداشتی به بهترین شکل مدیریت کنید. داشتن برنامه واکسیناسیون منظم، ضدعفونی کردن فضا در بازه‌های زمانی معین و استفاده از تجهیزات استاندارد برای عدم شیوع بیماری‌ ها جز مهم‌ترین مواد مدیریت بهداشتی در سطح پرورش به شمار می‌رود. برای اجرای دقیق اصول بهداشتی می‌توانید از متخصصین در این زمینه مشورت بگیرید.

تجهیزات مورد نیاز

برای اینکه جوجه‌های گوشتی به بهترین شکل رشد خود را پیگیری کنند شما نیاز به تجهیزات استاندارد در سطح سالن پرورش دارید. سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، دماسنج و رطوبت سنج، سیستم تهویه و قفس از مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که شما باید برای داشتن پرورش پرسود از آنها در سطح سالن پرورش بهره‌مند شوید.

قفس جوجه
قفس جوجه

برای بهره‌ مندی و کنترل بهتر می توانید از قفس مخصوص جوجه استفاده نمایید. قفس مخصوص جوجه با توجه به سن و شرایط محیطی پرورش طراحی شده است. همچنین این قفس‌ها به دان‌خوری و آبخوری تمام اتوماتیک مجهز هستند و شما نگرانی بابت در دسترس بودن آب و غذا برای جوجه‌ ها نیستید. قفس جوجه یک روزه و  قفس طبقاتی مخصوص جوجه جز بهترین گزینه‌ها است که می‌تواند تمامی دغدغه‌های شما را برطرف کند.

نتیجه گیری

در این مطلب از سایت پرآور صنعت تمامی سعی خود را به کار بردیم تا شما به طور کامل با جوجه گوشتی آشنا شوید. تاریخچه، خصوصیات، بهترین نژاد در ایران، تغذیه، مهم‌ ترین نکات در خرید، مهم‌ترین نکات در پرورش جز مواردی بود که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت. چنانچه شما در این زمینه از تجربیات متفاوتی برخوردار هستید می‌توانید تجربیات خود را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

همچنین از طریق قسمت نظرات می‌توانید سوالات خود در این زمینه را با پشتیبانان سایت پرآور صنعت در میان بگذارید  تا آنها در اسرع وقت به سوالات شما به صورت کاملاً تخصصی پاسخ دهند. امیدواریم از این مطلب به بهترین شکل استفاده کنید شناخت کاملی درباره جوجه‌های گوشتی به دست آورده باشید.

سوالات متداول

دو ویژگی بارز جوجه های گوشتی چیست؟

رشد سریع مقاوم در برابر شرایط های مختلف

خصوصیات ظاهری جوجه گوشتی را بنویسید؟

پرهای سفید رنگ و پوست مایل به زرد خصوصیات بارز جوجه‌های گوشتی از لحاظ ظاهری به شمار می‌رود.

بهترین نژادهای جوجه گوشتی در ایران را نام ببرید؟

آرین پلاس کاب راس

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *