پرورش مرغ با سرمایه اندک و نکات طلایی + [ پرورش مرغ محلی ]

پرورش مرغ بومی

پرورش مرغ محلی (breeding native chickens ) یکی از کسب و کارهایی است که به تازگی در کشور ایران رواج یافته است. پرورش مرغ بومی در حال حاضر جزو کسب و کارهای پر طرفدار به شمار می رود. انتخاب مرغ بومی برای پرورش به دلیل مقاوم بودن آن در برابر بیماری‌ها و سرما میتواند بهترین گزینه در بین پرنده ها باشد. به راحتی می توان از گوشت و تخم مرغ، مرغ بومی یا محلی برای سودآوری استفاده کرد. از دیگر خصوصیات این مرغ سازگاری آن با محیط های مختلف است. مرغ محلی در اکثر مناطق پرورش می یابد. چنانچه هدف شما از پرورش مرغ بومی سودآوری از طریق تخم گذاری و یا گوشت آن باشد به راحتی با اصلاح ژنتیکی آن می توانید بهترین بازدهی را به دست آورد.  شروع پرورش مرغ با سرمایه کم و رسیدن به بازدهی زود جز ویژگی های بارز پرورش مرغ محلی به شمار می رود.

در این مطلب از سایت پرآور صنعت به طور کامل پرورش مرغ بومی را مورد بررسی قرار داده و به شما کمک خواهیم کرد در این زمینه بهترین بازخورد را از کسب و کار خود به دست آورید. توصیه می کنم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به 8 دقیقه زمان نیاز دارد.

آموزش پرورش مرغ بومی

آموزش پرورش مرغ بومی همیشه مهم بوده است. شما بدون اطلاعات نمیتوانید به کسب و کاری موفق دست پیدا کنید. هر چقدر شما به اطلاعات بیشتری دست پیدا کنید راحت تر می تواند پرورش مرغ بومی و یا محلی خود را مدیریت نمایید. اگر در پی منبعی هستید تا آموزش پرورش مرغ بومی را ببینید این مطلب از سایت پرآورصنعت مختص شماست. شما با استفاده از این مطلب می توانیذ به راحتی هرچه تمامتر پرورش مرغ خود را آغاز کنید.

طول دوره پرورش مرغ بومی

کسانی که پرورش مرغ بومی را انجام می دهند باید به خوبی با طول دوره پرورش آن آشنا باشند. شروع تخمگذاری مرغ بومی و اتمام آن می تواند نکات بسیار زیادی را با خود به همراه داشته باشد. معمولاً طول دوره پرورش مرغ محلی ۱۲۰ تا ۱۵۰ روز به طول خواهد انجامید. شما میتوانید مدت گفته شده را با استفاده از تحریکات نوری کم و یا زیاد کنید. توجه داشته باشید اگر بخواهید با استفاده از تحریکات نوری زودتر این نژاد از مرغ تخم گذاری خود را آغاز کند تخم مرغ های کوچک تر از اندازه معقول بازار به شما خواهد داد. این مواقع تخم‌مرغ‌ها مشتری مناسبی را به خود اختصاص نخواهند داد و موجب ضررهای مالی برای شما خواهد شد. در هنگام استفاده از تحریکات نوری به این نکته توجه بسیار زیادی داشته باشید.

از طرفی مرغ بومی دیرتر از موعد مقرر دوره تخم گذاری خود را آغاز کند شما را متحمل هزینه دان اضافه خواهد کرد. در این مواقع نیز از میزان سود شما کم شده و به میزان هزینه های شما اضافه خواهد شد.

مرغ محلی تخمگذار در سن ۵ ماهگی تخمگذاری خود را آغاز خواهد کرد. این دوره تخم گذاری بعد از گذشت دو تا سه ماه به اوج خود خواهد رسید. بعد از تاریخ گفته شده کم کم میزان تخم گذاری مرغ ها پایین آمده و شما تخم مرغ های کمتر را به دست خواهید آورد. مرغ های محلی تخمگذار تا سن ۱۷ ماهگی به شما تخم مرغ ارائه می دهند، اما بعد از این زمان به طور چشمگیری درصد تخم گذاری آنها کم میشود.  بعد از گذشت ۱۷ ماه نباید انتظار تخمگذاری بالایی را از آنها داشته باشید.

انواع مرغ های محلی

برای پرورش مرغ های محلی 6  نوع مرغ بازدهی بهتری برای شما دارند. مرغ لگهورن: برای شروع کار پرورش مرغ میتوانید از این دسته از مرغ ها استفاده کنید. مرغ لگهورن از معروف ترین مرغ های تخمگذار دنیا می باشد. اگر می خواهید شاهد تخم گذاری بیشتر از مرغ ها باشید، پیشنهاد میکنیم حتما از مرغ لگهورن استفاده کنید. مرغ رد آیلند، مرغ نیوهمشایر، مرغ کورنیش، سوسکس و مرغ پلیموت راک از دسته دیگر مرغ ها هستند که می توانید برای پرورش مرغ های بومی استفاده کنید.

مرغ بومی
مرغ بومی

بیشتر بخوانید: ۱۱ تکنیک منحصر به فرد برای افزایش تخمگذاری مرغ

روش های پرورش مرغ محلی

پرورش مرغ محلی را می توان به سه روش انجام داد. پرورش گله مولد و مرغ مادر، پرورش گله تخمگذار و پرورش گله گوشتی جز روش های پرورشی هستند که شما می توانید با استفاده از آنها مرغ محلی خود را پرورش دهید. ابتدا باید هدف خود از پرورش مرغ محلی را مشخص کنید و سپس با توجه به نوع نیاز خود یکی از گزینه های گفته شده را برای پرورش انتخاب نمایید.

پرورش گله مولد و مرغ مادر

یکی از روشهای رسیدن به سود دهی در پرورش مرغ محلی گله مولد و مرغ مادر است. در این روش شما گله مولد را تشکیل می دهید و با استفاده از آن ها شروع به تولید تخم نطفه دار و جوجه های یکروزه می کنید. سود گله مولد و مرغ مادر نسبت به سایر گزینه ها بیشتر است، اما توجه داشته باشید که این روش دارای ریسک بالاتری نسبت به پرورش مرغ تخمگذار و پرورش مرغ محلی به روش گوشتی می باشد.

پرورش گله تخمگذار

در این روش از پرورش مرغ محلی شما باید جوجه های یکروزه خریداری کنید و تا شروع دوره تخم گذاری از آنها مراقبت کرده و اصول پرورش مرغ تخمگذار مانند ایجاد شرایط زندگی مناسب، برنامه غذایی درست، نوردهی عالی و سایر گزینه ها را برای آنها فراهم سازید. پرورش گله تخمگذار جزء موارد کم ریسک پرورش مرغ بومی به شمار می رود، زیرا تخم مرغ های تولید شده به دلیل طرفداران زیادی که در کشور دارد زودتر به فروش می رسد.

پرورش گله گوشتی

در این روش از پرورش مرغ بومی باید به سراغ جوجه های یکروزه بروید. بعد از خرید جوجه های یک روزه با استفاده از ماشین های جوجه کشی آنها را پرورش می دهید. دوره پرورش گله گوشتی معمولاً بین ۴۰ تا ۴۵ روز می باشد. بازاریابی مرغ های گوشتی نیز چندان کار سختی نیست، گوشت مرغ یکی از محبوب ترین گوشت ها در سر سفره ایرانی ها به شمار می رود. اگر مایلید از بین گزینه های گفته شده یکی را انتخاب کنید، توصیه ما به شما پرورش مرغ بومی تخمگذار است، زیرا بازاریابی راحت تری دارد و سرمایه کمتری را نسبت به دو گزینه می خواهد.

چرا پرورش مرغ محلی را انتخاب کنیم؟

 همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد، مرغ بومی یکی از مقاوم ترین پرندگان در برابر بیماری و سرما است و به راحتی در فضاهای کوچک  و آب و هوای مختلف پرورش می یابد. سرمایه کم از دیگر خصوصیاتی است که می‌توان با اکتفا به آن مرغ محلی را برای پرورش انتخاب کرد. بازاریابی آسان را به خصوصیات گفته شده اضافه کنید.

 برای پرورش مرغ محلی از کجا شروع کنیم؟

اگر این سوال در ذهن شما نقش بسته است که برای پرورش محلی از کجا شروع کنیم؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت که پرورش مرغ بومی را از کجا شروع کرده و به کجا خواهید رسید.

  1. قدم ‌های راه اندازی پرورش مرغ محلی
  2. تعیین میزان سرمایه
  3. فراهم کردن محل پرورش
  4. خرید تجهیزات
  5. ضدعفونی کردن محل و یا سالن پرورش
  6. خرید مرغ بالغ یا جوجه
  7. سود آوری و فروش محصولات

گزینه های گفته شده قدم‌ هایی است که شما برای راه اندازی پرورش مرغ بومی باید آنها را به ترتیب رعایت کنید. در ادامه مطلب هر کدام از آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا شما راحت تر کسب و کار خود را آغاز کنید.

تعیین میزان سرمایه

در قدم اول باید تعیین کنید که برای پرورش مرغ بومی چقدر سرمایه گذاری خواهید کرد. سرمایه گذاری شما باید به گونه‌ای باشد که مشکلی برای فعالیت نداشته باشید و به خوبی بتوانید شرایط اولیه پرورش مرغ بومی تخمگذار را فراهم سازید. سرمایه اولیه شما به تجهیزات، تعداد مرغ هایی که به وسیله آن‌ها شروع خواهد کرد، مکان مورد نظر و فراهم کردن تغذیه و آب مرغ ها است با توجه به گزینه های گفته شده می توانید سرمایه خود را تعیین نمایید.

فراهم کردن محل پرورش

دومین مرحله آماده سازی محل پرورش مرغ بومی است. محل پرورش مرغ بومی یکی از مهمترین عواملی است که می ‌تواند بر کسب و کار شما تاثیر گذاری مستقیمی داشته باشد. ابتدا باید یک فضا مانند باغ، ویلا، سوله و یا هر فضای دیگر را برای پرورش انتخاب کنید. اگر محل پرورش را در اختیار ندارید می توانید از حیاط منزل یا اجاره مکان استفاده نمایید.

خرید تجهیزات

سومین مرحله برای پرورش مرغ محلی تهیه وسایل و تجهیزات است. برای پرورش مرغ محلی باید سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم تهویه، آب، برق، گاز، دانخوری، آبخوری، سیستم روشنایی و منبع آب را تهیه کنید. به جای این که تمامی اقلام گفته شده را به صورت جداگانه تهیه کنید، می توانید از قفس مرغ تخمگذار استفاده نمایید. قفس مرغ تخمگذار شرایط را برای شما فراهم می آورد که به راحتی می توانید تمام گزینه های گفته شده را در اختیار داشته باشید.

مزایای پرورش مرغ محلی در قفس

مدیریت راحت، استفاده از آبخوری اتوماتیک، جنس بدنه از گالوانیزه گرم و ضد زنگ، مخزن تخم گذاری شیب دار برای جمع اوری راحت تر تخم مرغ و سینی های مخصوص جمع آوری فضولات از جمله ویژگی ها و خصوصیات قفس مخصوص مرغ تخمگذار  است که می توانید از آنها استفاده کنید.

ضدعفونی کردن مکان مورد نظر

در مرحله چهارم محل مورد نظر و تجهیزات خریداری شده را ضد عفونی می کنید. این کار برای آسودگی خیال شما برای ادامه کار است. توجه داشته باشید برای ضدعفونی کردن سالن ها و محل نگهداری مرغ هزینه زیادی را صرف نخواهد کرد، اما این کار می‌تواند زمان بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت را از شما بگیرد.

خرید مرغ بالغ یا جوجه

 با توجه به اینکه شرایط و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی را تهیه کرده اید حال باید با توجه به نوع نیاز خود اقدام به خرید مرغ بالغ و جوجه کنید. توصیه میکنیم مرغ و جوجه را از یک محل خریداری کنید. در هنگام خرید مرغ و جوجه توجه داشته باشید که اصول بهداشتی و واکسیناسیون آنها رعایت شده باشد. توصیه سایت پرآور صنعت به شما استفاده از مرغ های بومی اصلاح شده است، زیرا راندمان کاری شما را به شکل چشمگیری افزایش می دهد.

پرورش مرغ بومی یا محلی

مرحله ششم پرورش مرغ های بومی یا محلی است. با توجه به اینکه شرایط زندگی مرغ های محلی را فراهم کرده اید و مرغ و جوجه را فراهم ساخته اید، نوبت پرورش مرغ محلی یا بومی است. پرورش مرغ محلی شامل فراهم کردن تغذیه، فراهم کردن آب کافی، جمع ‌آوری تخم مرغ، رعایت بهداشت و دور کردن استرس از مرغ ها می باشد.

فروش محصولات و سودآوری

مرحله آخر که جز شیرین ترین مراحل پرورش مرغ بومی به شمار می‌رود، فروش محصولات و سودآوری است. پرآور صنعت به شما توصیه می‌کند به جای فروش تخم مرغ ‌های خود چند بازاریاب استخدام کنید. برای کم کردن هزینه ها می توانید خودتان بازاریابی را به عهده بگیرید. فروش تخم مرغها را می توانید از سوپرمارکت ها و فروشگاه ها شروع کنید. بعد از فروش تخم ها سود حاصل از پرورش مرغ محلی در دستان شما است.

فضای لازم برای پرورش مرغ بومی

فضای لازم برای پرورش مرغ بومی به تعداد مرغ های تعیین شده برای پرورش بستگی دارد. با توجه به تعداد مرغهایی که پرورش می دهید، می توانید فضای مورد نظر را انتخاب کنید. برای تعیین فضای مورد نظر جهت پرورش مرغ بومی حتماً به رده سنی مرغ محلی توجه ویژه داشته باشد، زیرا هر چقدر به سن بلوغ و رشد نزدیک تر می شوند، جای بیشتری را اشغال می نمایند. برای حل این مشکل می توانید از قفس های مخصوص مرغ تخمگذار استفاده کنید.

مرغ بومی چیست؟

در واقع مرغ بومی همان دسته از مرغ هایی است که به صورت سنتی پرورش داده می شوند. این گونه از مرغ ها در محیط هایی مانند، باغ حیاط و فضاهای شخصی پرورش می یابند. باید چند نکته را در هنگام انتخاب مرغ برای این نوع پرورش در نظر بگیرید. در پرورش مرغ های بومی فقط مرغ هایی را انتخاب کنید که دارای ویژگی های برتر باشند از جمله موارد زیر:

1 . شانه مرغ ها باید بزرگ، مایل به قرمز و صاف باشد.

2 . ناحیه اطراف چشم و منقار باید کم رنگ یا مایل به سفید باشد.

3 . فک مرغ ها باید گرد و به صورت کمرنگ باشند.

4 . استخوان های لگن باید نرم و از هم فاصله داشته باشند.

معیار های انتخاب مرغ برای پرورش

برای انتخاب پرنده برای پرورش مرغ های بومی بهتر است این معیار ها را نیز در نظر بگیرید.

مرغ هایی را انتخاب کنید که سالم ، فعال ، پر های براق و بدنی خوش فرم باشند تا تعداد رضایت بخشی از تخم های بارور تولید کند. نسبت خروس به مرغ باید 1 به 8 باشد. اگر تعداد خروس از این تعداد بیشتر باشد، ممکن است منجر به جنگ و خرید خوراک اضافه شود. خروس هایی انتخاب کنید که از گله پرورش دهندگان سریع و سالم و پرخاشگر باشند.

نکات مهم در پرورش مرغ محلی

برای اینکه شروع به کار کنید لازم است نکاتی را از قبل دانسته باشید. اگر می خواهید نکات بیشتری را راجب پرورش انواع پرندگان بدانید به سایت پرآور صنعت مراجعه کنید. مرغ ها معمولا از ساعت 8 صبح تا 15 بعد از ظهر شروع به تخم گذاری می کنند. جمع آوری تخم مرغ باید به صورت روزانه انجام شود، اما برای اینکه مرغ ها تشویق به تخم گذاری شوند سعی کنید یک تخم را در لانه باقی بگذارید. این امر مرغ ها را تشویق می کند تا هم از تخم ها مراقبت بهتری داشته باشند و هم به تخم گذاری تشویق شوند.

همچنین جمع آوری منظم تخم ها باعث کاهش تخم های ترک خورده و کثیف می شود. علاوه بر این ثابت شده است که این کار میزان تخم گذاری را قبل از جوجه کشی افزایش می دهد. پرورش مزغ های بومی را می توانید از طریق قفس مرغ استاندارد انجام دهید و تلفات کمی را برای خود به همراه داشته باشید.

انواع مرغ های بومی
انواع مرغ های بومی

انتخاب تخم مرغ برای جوجه کشی

انتخاب تخم مرغ هنگام جوجه کشی برای پرورش مرغ های بومی بسیار مهم است زیرا این یکی از عواملی است که کیفیت جوجه های جوجه ریزی را تعیین می کند. تخم مرغ های با کیفیت بالا به احتمال زیاد جوجه هایی با کیفیت بالا تولید می کنند.

تولید جوجه های با کیفیت

در این بخش چند نکته برای تولید جوجه های با کیفیت آورده ایم.

  1. اطمینان حاصل کنید که مکان های تخم گذاری همیشه تمیز هستند.
  2. تخم هایی که باید جوجه کشی شوند باید از اندازه و فرم مناسبی (شکل تخم مرغی) سالم، بدون ترک و پوسته ضخیم برخوردار باشند. با زدن آرام دو تخم مرغ می توانید تخم مرغی پوسته ضخیم یا فاقد ترک را تشخیص دهید. تخم های پوسته ضخیم و بدون ترک خوب و محکم به نظر می رسند در حالی که تخم های پوسته پوسته و ترک خورده شکننده هستند.
  3. تخم های جوجه ریزی را در یک مکان خشک و خنک نگهداری کنید تا زمانی که آماده جوجه کشی شوند.

4 .از یک سبد یا جعبه ساخته شده از مقوا برای ذخیره تخم مرغ استفاده کنید.

  1. تخم های جوجه کشی را حداکثر 5 تا 7روز قبل از جوجه کشی نگهداری کنید.

بچه پروری از خصوصیات پرورش مرغ محلی است که می تواند به کاهش تولید تخم مرغ کمک کند. مرغ ها به طور طبیعی روی تخم ها می نشیند تا زمانی که تخم ها تبدیل به جوجه شوند. مراقبت از جوجه های تازه بخش مهمی از پرورش مرغ های بومی است. ظریف ترین دوره زندگی مرغ از زمان جوجه ریزی تا یک ماهگی آغاز می شود. در این دوره است که بسیاری از جوجه ها بیمار می شوند و می میرند.

نکاتی برای پرورش دهندگان مرغ های بومی

پس از یک ماه پرورش دادن جوجه ها در خانه، آن ها را به مکان بزرگتری روی زمین منتقل کنید. توجه کنید که منطقه نگهداری برای پرورش مرغ های بومی باید دارای چمن و حبوبات باشد تا هزینه خوراک را به حداقل برساند. مرحله رشد جوجه ها از 2 تا 5 ماهگی است پس سعی کنید در این سن به خوبی از آنها نگهداری کنید.

نکات مهم در پرورش مرغ محلی
نکات مهم در پرورش مرغ محلی

بیشتر بخوانید: سن تخمگذاری مرغ

تغذیه

مرغ های بومی ممکن است با خوراک های منظم مانند: ذرت آسیاب شده، سبوس برنج، سبوس ذرت و حتی مواد باقی مانده آشپز خانه مانند برنج و نان ریز شده تغذیه می شوند. همچنین توصیه می شود از جوجه ریزی تا سن 1 ماهگی به جوجه ها خوراک های اولیه داده شود.

اما وقتی جوجه به 1 ماهگی رسید، ممکن است خوراک ها به تدریج اصلاح شوند. همچنین باید جوجه ها آموزشی ببینند تا از منابع موجود در محیط اطراف خود تغذیه کنند.زیرا اصل تغذیه پرورش مرغ های بومی از محیط اطراف خود است. مرغ های بومی ممکن است تمام تغذیه خود را از محیط بگیرند و نیازی به تهیه آذوقه برای آن ها نباشد. پس در انتخاب محل زندگی آن ها دقت کنید.

ارائه خدمات بهداشتی برای پرورش مرغ محلی

در این قسمت برای اینکه در پرورش مرغ بومی دچار مشکل نشوید برخی راهکار ها برای جلوگیری از بیماری معرفی شده است.

  1. قبل از اسکان گله از تمیزی منطقه محل سکونت، فیدر ها، آبخوری ها و هر وسیله دیگری اطمینان حاصل کنید.
  2. مواد غذایی کافی و متعادل جوجه ها را برای افزایش مقاومت بدن آن ها در برابر بیماری ها تهیه کنید.

3.واکسن آفت مرغ و آبله مرغان را تجویز کنید.

درمان بیماری های شایع بین مرغ بومی

درمان بیماری های شایع بین مرغ های بومی به شرح زیر می باشد.

بیماری تنفسی

مرغ های بیمار را به مدت یک هفته قرنطینه کرده و دارو ، غذا و آب را جداگانه برای آن قرار دهید.د همچنین برای رفع مشکل تنفسی در پرورش مرغ های بومی، دارو را در آب حل کنید و اجازه دهید مرغ از آن آب بنوشد. با تکرار این کار می توانید مشکل تنفسی را برطرف کنید.

آبله مرغان

برای جلوگیری از بیماری آبله مرغان واکسن آن را در 2 ماهگی تهیه کرده و به جوجه ها بزنید.

آفات مرغ ها

جوجه ها را در سن 1 هفتگی یا بین 7  الی 10 روزگی در برابر واکسینه کنید. این کار باعث جلوگیری از بیماری نیوکاسل می شود. برای اطلاع از بیماری های مختلف مرغ می توانید به مطلب ” بیماری های رایج در مرغ را بشناسید ” مراجعه کنید.

پرورش مرغ محلی در خانه

پرورش مرغ محلی در خانه نیز برای شما میسر خواهد بود. برای پرورش مرغ محلی در خانه می توانید تمامی موارد بیان شده را به راحتی انجام دهید و با خیالی راحت به سوددهی در این زمینه فکر کنید. چنانچخ سوالی در این باره ذهن شما را به خود درگیر کرده بود می توانید آن را از طریق قسمت نظرا تبا ما به اشتراک بگذارید تا متخصصین سایت پرآورصنعت شما را در این زمینه یاری کنند.

طرح توجیهی پرورش مرغ محلی

در ادامه این مطلب برای شما طرح توجیهی برای پرورش هزار قطعه مرغ را در نظر گرفته ایم. در این مطلب حداقل ها را بیان کرده و قیمت ها تقریبی می باشد برای استعلام دقیق قیمت ها میتوانید به سایت ها و منابع متخصص در این زمینه رجوع کنید.

جدول سرمایه اولیه مورد نیاز برای شروع پرورش مرغ محلی

ردیف تجهیزات مورد نیاز تعداد قیمت واحد (تومان) قیمت کلی (تومان)
۱ سیستم سرمایشی و گرمایشی، منبع آب، دانخوری و آبخوری، روشنایی، سیستم تهویه، لانه تخمگذاری، کنترلر دما و رطوبت ۲۰ الی ۳۰ میلیون ۲۰.۰۰۰.۰۰۰
۲ نیمچه ۴۵ روزه تخمگذار ۵۰۰ ۲۵.۰۰۰ ۲۵.۰۰۰.۰۰۰
جمع کل ۴۵.۰۰۰.۰۰۰

جدول هزینه های اولیه نیمچه تا تخمگذاری

ردیف عنوان مقدار (تومان)
۱ هزینه دان مورد نیاز تا رسیدن نیمچه ها به سن تخمگذاری ۳۱.۵۰۰.۰۰۰
۲ هزینه واکسیناسیون تا سن ۵ ماهگی ۲.۰۰۰.۰۰۰
۳ هزینه سوخت و آب و برق و گاز هر دوره تا سن ۵ ماهگی با احتساب ماهانه ۲۰۰.۰۰۰ تومان ۷۰۰.۰۰۰
جمع کل ۳۴.۲۰۰.۰۰۰

جدول هزینه های ماهانه مرغ بومی

ردیف توضیحات هزینه (تومان)
۱ هزینه ماهانه دان مورد نیاز ۱۰.۱۵۲.۰۰۰
۲ هزینه سوخت (برق، آب و گاز) ۲۰۰.۰۰۰
۳ هزینه واکسن و دارو ۳۰۰.۰۰۰
۴ هزینه ۶ درصد تلفات حین پرورش ۲.۲۹۱.۰۰۰
۵ استهلاک مرغ ۲.۴۲۵.۰۰۰
جمع کل ۱۳.۳۰۸.۰۰۰

سود پرورش مرغ بومی

سود پرورش مرغ بومی به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. شما برای اینکه بتوانید سود پرورش بومی را به طور دقیق محاسبه کنید نیازمند این هستید هزینه سرمایه اولیه مورد نیاز، هزینه های ماهانه چون آب، برق، گاز، واکسن و دارو، حمل و نقل و بسیاری از موارد دیگر را محاسبه کنید. به موارد گفته شده هزینه خرید زمین، ساخت محل پرورش و تجهیزات را نیز اضافه کنید.

با استفاده از محاسبه تمامی موارد می توانید قیمت تمام شده محصول خود را در نظر بگیرید. با در نظر گرفتن قیمت محصول خود باید بتوانید رضایت اکثر مشتریان را جلب نمایید. برای اینکه بتوانید در کنار محاسبه هزینه های مصرفی قیمت مناسبی را ارائه کنید توصیه می کنیم از قیمت گذاری هایی که در بازار است استفاده نمایید. شما می توانید به قیمت و کیفیت محصول دیگران را بسنجید و با محصول خود آنها را مقایسه کنید.  قیمت ارائه شده را از قیمتهای گفته شده کم کنید تا بتوانید هزینه و سود مناسب را محاسبه نمایید. به همین راحتی می توانید سود پرورش مرغ بومی خود را محاسبه کنید.

جدول پیش بینی سود پروش مرغ محلی

ردیف توضیحات مبلغ (تومان)
۱ فروش فله ای (۳۰×۸۰۰×۴۷۰×۱۲×۷۴%) ۲۰۰.۳۰۰.۰۰۰
۲ فروش به صورت بسته بندی

(۳۰×۹۶۰×۴۷۰×۱۲×۷۴%)

۲۴۰.۰۰۰.۰۰۰
۳ فروش با بسته بندی حرفه ای

(۳۰×۱۲۵۰×۴۷۰×۱۲×۷۴%)

۳۱۵.۰۰۰.۰۰۰
۴ مجموع هزینه سالانه تولید ۱۵۹.۰۰۰.۰۰۰
۵ سود سالیانه خالص از فروش فله ای ۴۱.۰۰۰.۰۰۰
۶ سود سالیانه خالص از فروش بسته بندی ۸۱.۰۰۰.۰۰۰
۷ سود سالیانه خالص از فروش بسته بندی حرفه ای ۱۵۶.۰۰۰.۰۰۰

چه کارهایی را در هنگام شب برای پرورش مرغ محلی باید انجام داد

کسانی که مرغ محلی را پرورش می دهند در هنگام تاریک شدن هوا خود را آماده استراحت در شب می کنند تا بتوانند در روز کاری فردا بهترین بازدهی خود را ارائه دهند. این افراد قبل از مراجعه به محل استراحت خود باید چه کارهایی را انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند به مرغ ها آسیبی نخواهد رسید؟! در ادامه مطلب به برخی از این کارها خواهیم پرداخت.

  1. چک کردن تمام موارد ایمنی
  2. چک کردن سوراخ مرغدانی و مطمئن از بسته بودن آن
  3. اگر در فصل سرد سال هستید باید برای مرغ ها ذرت خورد شده در نظر بگیرید تا در طول شبانه روز سیستم ایمنی آنها را گرم نگه دارد
  4. اضافه کردن گلیسیرین به آب جهت یخ نزدن آن
  5. قرار دادن خاک در جعبه خاک برای حمام خاک مرغ ها
  6. جمع آوری تخم مرغ اسرع وقت

قفس مرغ محلی تخمگذار را از کجا بخریم؟

منابع بسیار زیادی هستند که قفس مرغ را ارائه می دهند. اما ما به شما خرید قفس از سایت پرآور صنعت را توصیه می کنیم. جنس تمامی قفس های سایت پرآور صنعت از گالوانیزه گرم کششی بوده که این عامل می تواند عمر قفس های این مجموعه را بیشتر از سایر مجموعه ها کند.  شرکت پرآور صنعت به محصولات خود اطمینان کامل داشته و برای ضد زنگ و قابل شستشو بودن آنها ضمانت ۱۰ ساله در نظر گرفته است. همچنین با خرید قفس از این سایت میتوانید از تهیه آبخوری و دانخوری به صورت جداگانه راحت شوید. سیستم آبخوری نیپل تمام اتوماتیک این سایت که بر روی قفس های آنها جایگذاری شده است دو سال ضمانت خواهد داشت. قفس مرغ سایت پرآور صنعت مناسب برای استفاده در سالن های پرورش، منازل مسکونی، آپارتمان ها و ویلاها می باشد. برای خرید قفس و گرفتن مشاوره می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید تا آنها شما را به طور دقیق راهنمایی کند.

قفس های مرغ سایت پرآور صنعت به تمامی نقاط ایران ارسال می شود.  با استفاده از این قفس ها نگرانی بابت جمع آوری تخم مرغ، تمیز کردن، جلوگیری از شیوع بیماری، اسراف دان و آب و بسیاری از موارد دیگر نخواهید داشت.

پرورش جوجه محلی

بر کسی پوشیده نیست که پرورش مرغ می تواند سود های فراوانی داشته باشد. این کسب و کار شاخه های مختلفی داشته که یکی از آنها پرورش جوجه محلی است. جوجه محلی نیز می‌تواند مانند پرورش مرغ برای شما سودآوری کلانی را به همراه داشته باشد. البته زمانی شما میتوانید سودآوری کلان را تجربه کنید که بتوانید اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورد و تجهیزات مورد نیاز برای رشد آن را به بهترین شکل فراهم نمایید. در پرورش جوجه محلی باید به موارد مختلفی توجه کنید از جمله این موارد می‌توان به فراهم کردن محل مناسب برای پرورش، تهیه دان و آب مرغوب، اجرای برنامه نوردهی با توجه به سن و فعالیت جوجه، کنترل دما و رطوبت اشاره کرد. شما با فراهم کردن شرایط فوق میتوانید رشد ایده آلی را در جوجه های محلی مشاهده نمایید. در صورت کمبود عدم رشد و یا تلفات را مشاهده خواهید کرد.

در ادامه مطلب به اختصار هر یک از عوامل گفته شده را مورد بررسی قرار می دهیم تا بتوانید به بهترین شکل با عواملی که می‌تواند موجب رشد و یا شکست کسب و کار شما شود آشنا شوید با ما همراه باشید.

بهترین تجهیز برای پرورش جوجه محلی

از نگاه آمار و متخصصین فعال در زمینه پرورش طیور قفس مرغ می تواند بهترین گزینه برای پرورش جوجه محلی و یا پرورش مرغ باشد. قفس مرغ به شما کمک می کند تا بتوانید به بهترین شکل شرایط که مدنظر جوجه هست را فراهم کنید. قفس های مرغ مجهز به سینی فضولات بوده و باعث میشود شما بتوانید فضای بهداشتی و راحت را برای رشد جوجه مرغ ها فراهم کنید.

تغذیه

تغذیه نه‌ تنها در پرورش مرغ  در پرورش جوجه محلی تاثیرگذار خواهد بود. دان و آب جزو اجزای جدا نشدنی در کسب و کارهای موفق است. شما زمانی بهترین کیفیت را به متقاضیان خود ارائه خواهد داد که بتوانید از تغذیه استاندارد استفاده کنید تغذیه های نامرغوب معمولاً با کیفیت محصولات پایین و راندمان کاری بسیار کمی همراه خواهد بود. توجه داشته باشید برای تهیه آب و دان مورد نظر مرغ و جوجه محلی می توانید از مراکز معتبر در این زمینه اقدام کنید. گندم پودر صدف، پودر ماهی، کنجاله سویا، ذرت از بهترین اقلام برای در نظر گرفتن تغذیه برای جوجه محلی می باشد.

فراهم آوردن شرایط ایده آل برای رشد

برنامه نوردهی، تنظیم دما و رطوبت از دیگر عواملی است که شما باید در پرورش جوجه محلی آنها را به دقت اجرایی کنید. برنامه نوردهی به قدری مهم است که می تواند به طور مستقیم رشد جوجه مرغ محلی و یا حتی مرغ های نژاد های گوناگون را مورد تاثیر قرار دهد. تنظیم دما و رطوبت می تواند راندمان کاری شما را بالا ببرید. برای تنظیم دما و رطوبت می‌توانید از دماسنج و رطوبت سنج استفاده کنید. توجه داشته باشید چنانچه نتوانید برنامه نوردهی و تنظیم دما و رطوبت دقیق ای را اجرا کنید، کسب و کار شما با مشکلاتی چون بیماری های مختلف، استرس گرمایی، کاهش و یا قطع تخمگذاری، عدم وزن گیری جوجه و مرغ و در برخی از مواقع با تلفات همراه خواهد بود. به عوامل گفته شده توجه کرده و سعی کنید به بهترین شکل و زیر نظر متخصصین را فراهم سازید.

مراحل رشد جوجه مرغ محلی

مراحل رشد مرغ محلی از تخم نطفه دار شروع شده و سپس به مرحله جوجه شدن می رسد. شما بعد از سیر کردن مراحل مختلف شاهد بالغ شدن مرغ محلی خواهید بود. چنانچه دوست دارید بیشتر در این باره بدانید می توانید به مراحل رشد مرغ در قسمت بالا مراجعه کنید. در این قسمت به طور کامل به شما گفتیم که از چه روشهایی می توانید مراحل رشد جوجه مرغ را مشاهده کنید.

جدی گرفتن بازاریابی

از مهمترین نکاتی که در پرورش مرغ و طیور باید آن را جدی بگیرید، بازاریابی است. بسیاری از پرورش دهندگان مرغ بازاریابی را خودشان انجام می دهند و این می‌تواند به پرورش آنها ضربه مهلکی وارد کند. برای این که بتوانید محصولات به دست آمده از مرغ را به بهترین شکل به فروش برسانید توصیه می کنیم از بازاریابان و مدیران فروش در این زمینه استفاده کنید. مدیران فروش و بازاریابان تکنیک های خاصی برای جلب رضایت مشتری و مشتریان تازه  اقدام می کند. عوامل بسیار زیادی می‌تواند بر فروش شما تاثیر گذار باشد که جدی‌ترین آن بازاریابی و کیفیت محصولات است.

شما برای ما از پرورش مرغ های بومی بنویسید

در این مطلب از سایت پراور صنعت سعی کردیم مهمترین نکات را برای پرورش مرغ محلی به شما آموزش دهیم. اگر سوالی در این زمینه داشتید، می توانید از طریق قسمت نظرات آان را با ما مطرح نمایید. پشتیبانان سایت پرااور صنعت در اسرع وقت به سوالات شماا پاسخ خواهند داد. برای اینکه با پرورش تمامی پرنده ها از مرحله نگهداری تا فروش آن ها بیشتر آشنا شوید سری به مقالات آموزشی پرآور صنعت بزنید.

سوالات متداول

معروف ترین مرغ های تخمگذار دنیا چه مرغی است؟

مرغ لگهورن از معروف ترین مرغ های تخمگذار دنیا است.

چرا پرورش مرغ بومی را انتخاب کنیم؟

مرغ بومی یکی از مقاوم ترین پرندگان در برابر بیماری و سرما است و به راحتی در فضاهای کوچک و آب و هوای مختلف پرورش می یابد

برای پرورش مرغ بومی از کجا شروع کنیم؟

تعیین میزان سرمایه، فراهم کردن محل پرورش، خرید تجهیزات، ضدعفونی کردن محل و یا سالن پرورش، خرید مرغ بالغ یا جوجه، سود آوری و فروش محصولات

طاعتی
دیدگاه کاربران
۴ دیدگاه
  • هوشنگ مهری 15 آبان 1400 / 3:40 ب.ظ

    سلام
    این مطلب از پرورش مرغ بیشتر درباره مرغ بومی هستش آیا نکاتی کع گفتید در همه مرغ ها یکی هست؟

    • طاعتی 15 آبان 1400 / 4:11 ب.ظ

      سلام بله در همه مرغ ها یکی هست ما در روزهای اینده مطب پرورش مرغ رو اپدیت خواهیم کرد برای اطلاعات بیشتر می تونید ما رو دنبال کنید

  • کیوان 5 شهریور 1402 / 7:45 ب.ظ

    آیا مرغهای بومی را باید در محوطه بسته نگهداری کرد یا در فضای باز

    • مدیریت سایت 30 آذر 1402 / 1:21 ب.ظ

      سلام دوست عزیز، در فضای بسته و اصولی ترین شیوه پرورش، پرورش در قفس مخصوص مرغ است.
      بررسی بفرمایید سوالی داشتید با کمال میل در خدمتتون هستیم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *