۰ تا ۱۰۰ شناخت مرغ + [ ذکر تمام نکات ]

مرغ

مرغ یکی از مهم ترین پرنده ها در طول زندگی انسان بوده است. مرغ ها ابتدا به صورت وحشی در سال ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در هندوستان به زندگی خود می پرداختند. نژاد وحشی این پرنده با استفاده از دخالت انسان ها گونه های مختلفی از خود تولید کرد. هرچه علم و تکنولوژی به پیشرفت نزدیکتر شد مرغ ها نیز گونه های مختلف گوشتی و تخمگذار بی‌نظیر را از خود ارائه دادند. با نیم نگاهی به گونه‌های مختلف این پرنده به خوبی متوجه خواهید شد که با دستکاری ژنتیکی آنها توسط انسان، مرغ های گوشتی و مرغ تخمگذار بی‌نظیری به بازار عرضه می شود. این پرنده بی نظیر برای اولین بار هزار سال قبل از میلاد توسط آریایی ها وارد ایران شدند. البته این مرغان به صورت نیمه وحشی وارد ایران شده و سپس به صورت اهلی درآمد. چنانچه دوست دارید با صفر تا صد مرغ آشنا شوید توصیه می کنیم تا انتهای مطلب با ما باشید. مطالعه این مطلب به ۶ دقیقه زمان نیاز دارد.

دسته بندی و جمعیت مرغ ها در جهان

پرنده مرغ جزء ماکیان سانان به شمار می رود. محققان این پرنده را جز اعضای خانواده قرقاولان و شاخه طنابداران محسوب می کنند. تعداد مرغ ها در سال ۲۰۲۱ بیش از۳۰ میلیارد عدد بوده است. بسیاری از محققان مرغ ها را جزء گسترده ترین جانوران اهلی در جهان می دانند. در سراسر دنیا گوشت و تخم این پرنده از متقاضیان بسیار زیادی برخوردار است.

دسته بندی و جمعیت مرغ ها در جهان
دسته بندی و جمعیت مرغ ها در جهان

رفتارشناسی مرغ

پرنده مرغ جز آن دسته از پرنده ها هستند که می‌توانید از دانه ها، حشرات، غلات و سایر گزینه ها در غذای آنها استفاده کنید. کسانی که پرورش مرغ را انجام می‌دهند به خوبی می دانند به طور طبیعی این پرنده  ۵ تا ۱۱ سال عمر خواهد کرد. این میزان عمر با توجه به گوشتی و تخمگذار بودن آن متفاوت خواهد بود. جوجه گوشتی ۶ هفته، جوجه های نیمه گوشتی و پرورش یافته ۱۴هفته زندگی خواهند کرد. مرغهای تخمگذار نیز بعد از یک سال تخم گذاری به کشتارگاه برده می شوند.

مرغ ها پرندگانی هستند که نمی توانند در مسافت های بلند طولانی پرواز کنند، نهایت تلاش مرغ ها برای پرواز نشستن بر روی شاخه و یا گرفتن موجودات خزنده برای غذا است. مرغ ها خلق و خوی آرام دارند و کمتر انسان ها را مورد آزار و اذیت قرار می دهند. توجه داشته باشید این رفتار آرام گاهی به رفتار یکدندگی نیز تغییر خواهد کرد. لجوج و یکدنده بودن رفتار مرغها را زمانی مشاهده خواهید کرد که تخم های خود را در لانه های اطراف بگذارند. برخی از مرغها با داشتن رفتاری لجوج تخم خود را در لانه اطراف میگذارند تا شما در پیدا کردن آن دچار دردسر شوید.

غذای مرغ

یکی از مهمترین نکات در رشد مرغ ها استفاده از غذاهای مناسب و استاندارد است. مرغان مانند تمام موجودات دنیا برای ادامه حیات خود به انرژی غذا و آب نیاز دارند. کسانی که پرورش مرغ تخمگذار و یا پرورش مرغ گوشتی را انجام می دهند به خوبی می دانند که غذای مخصوص در این مواقع می تواند بالاترین راندمان کاری را به آنها ارائه دهد. چنانچه مرغ را به روش سنتی پرورش می دهید می توانید از دانه ها، حشرات و غلات استفاده نمایید.

نام اولیه مرغ چه بود؟

همانطور که گفتیم ابتدا مرغ ها به صورت وحشی توسط انسان ها مورد استفاده قرار می گرفتند. اما بعد از مدتی این پرنده به صورت اهلی درآمد که با آن مانوک گفته می شد. مانوک به زبان بومیان منطقه جنوب شرق آسیا است که بعد از پیدایش مرغ های اهلی این نام را بر روی آنها گذاشتند. بعد از پیدایش مرغ در ایران بسیاری از افراد نام آن را آلارم ایرانی و پرنده پارتی می خواندند.

نام اولیه مرغ چه بود؟
نام اولیه مرغ چه بود؟

طعم گوشت و تخم مرغ

گوشت و تخم مرغ یکی از اصلی ترین ارکان سفرهای هر ایرانی به شمار می رود. جالب است بدانید در گذشته نه چندان دور از مرغ و سبزیجات به عنوان برطرف کننده بیماری و تقویت قوای جسمی استفاده می کردند. مزایای گوشت مرغ بی نظیر بوده و بسیاری از افراد با آن آشنا هستند. تخم مرغ نیز با توجه به چاشنی های مختلف می‌تواند مزه گوناگونی داشته باشد. یکی از مزیت های گوشت و تخم مرغ انعطاف پذیری در آنهاست. شما می‌توانید با استفاده از هر چاشنی و مزه ای، گوشت و مرغ تخم مرغ را به بهترین شکل مزه دار و مورد استفاده قرار دهید. گوشت و تخم مرغ برای تمامی سنین مفید بوده و ممنوعیتی برای استفاده آنها وجود ندارد.

تولید مثل پرنده مرغ

مورد بعدی از مرغ که آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد تولید مثل آن است. مرغ ها همانند سایر موجودات دنیا برای تکثیر نیاز به جفت‌گیری و تولید مثل دارد. معمولاً برای بارور کردن مرغ ها از خروس استفاده می کنند. بعد از جفت گیری، مرغ ها تخم گذاری را آغاز می کنند. تخم مرغ بعد از ۲۱ روز تخم مرغ را به جوجه تبدیل خواهند شد. توجه داشته باشیم مرغها بدون خروس نیز می توانند تخم گذاری خود را آغاز کنند اما تخم ها بدون نطفه و جوجه خواهند بود. توجه داشته باشید برای تخم گذاری و فصل تولید مثل فصول گرم سال را انتخاب کنید، زیرا مرغ ها در فصول سرد تخم گذاری کمتری را انجام می دهند. البته برای جلوگیری از تاثیر سرما بر روی مرغ ها می توانید از روش های مانند قرار دادن گندم در جیره غذایی آنها استفاده کنید.

بیماری مرغ

مرغ ها از زمان تولید تا زمان کشتار می توانند به بیماری‌هایی چون آنفولانزای مرغی، گامبورو، برونشیت، نیوکاسل و سایر بیماری‌های شایع مبتلا شوند. برای جلوگیری از شیوع بیماری مرغ می توانید از تجهیزات پیشرفته مانند قفس مرغ استفاده کنید. قفس مرغ شرایطی را برای شما فراهم می آورد تا بتوانید جوجه و مرغ های مریض را به دور از سایر گله نگهداری کنید تا مداوا شوند.

محل زندگی مرغ کجاست؟

مرغ ها با توجه به نوع کاربری شان می توانند محل زندگی گوناگونی داشته باشند. به طور مثال بسیاری از افراد دوست دارند با پرورش مرغ به سودآوری برساند در این مواقع سالن های پرورش و قفس بهترین گزینه برای آنهاست. برخی افراد نیز از مرغ به عنوان پرنده خانگی در روستاها استفاده می کنند.  این افراد معمولاً پرورش مرغ را به روش سنتی انجام میدهند و کمتر تکنولوژی‌های روز دنیا را در رشد آن دخیل می کنند. پس مانده های غذای انسان ها در این مواقع غذای مرغ ها خواهد بود. لانه های چوبی، قفس، سالن پرورش، روستا و شهر می تواند جز مواردی باشد که زندگی مرغ ها در آنجا شکل بگیرد.

محل زندگی مرغ کجاست؟
محل زندگی مرغ کجاست؟

بیشتر بخوانید: مرغ امپراطور یا مرغ برهما را به صورت کامل بشناسید + [ از ۰ تا ۱۰۰ ]

شما برای ما از مرغ بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور صنعت سعی کردیم شما را با صفر تا صد مرغ از دسته بندی تا محل زندگی آنها آشنا کنیم. چنانچه درباره مطالب گفته شده انتقادی دارید می توانید از طریق قسمت نظرات انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در جریان بگذارید. همچنین از طریق قسمت نظرات می‌توانید تجربیات خود درباره شناخت مرغ را با ما به اشتراک بگذارید. چنانچه سوالی درباره پرنده مرغ دارید می توانید آن را با پشتیبان سایت پرآور صنعت از طریق قسمت نظرات مطرح کنید تا آنها در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

نام اولیه مرغ چه بود؟

مانوک الارم ایرانی پارتی

بهترین زمان برای تولید مثل پرنده مرغ چه زمانی است؟

فصل گرما

رفتار مرغ به چه شکل است؟

رفتاری ارام و بدون دردسر

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *