مرغداری تخمی + [ استانداردهای سالن مرغ تخمگذار ]

مرغداری تخمی

سوددهی، درآمدزایی و تضمین فروش محصول، سه دلیل محکم برای پرورش مرغ تخمگذار است. پرورش مرغ تخمگذار به دلیل سرمایه اندکی که به خود اختصاص می دهد جزء محبوب ترین کسب و کارها در بین کسب و کارهای پرورش طیور به شمار می‌رود. همچنین درآمدزایی و فروش محصول این پرنده به دلیل مصرف روزانه خانوار ایرانی بی نقض و بدون صرف زمان خواهد بود. اما دلایلی وجود دارد که می تواند کسب و کار شما را تهدید و یا شما را یک قدم به سودآوری بیشتر نزدیک کند. یکی از این موارد در پرورش مرغ تخمگذار مرغداری تخمی است. مرغداری تخمی باید تمامی شرایط استاندارد برای مرغ های تخمگذار را دارا باشد. از این شرایط می‌توان به تجهیزات شرایط محیطی تغذیه و بسیاری از عوامل دیگر اشاره کرد. در این مطلب تمامی مواردی که می‌تواند بر مرغداری تخمی تاثیر گذار باشد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

توصیه می کنیم برای اینکه با صفر تا صد مرغداری تخمی به صورت کامل آشنا شوید و عوامل مهمی که بر آن تاثیرگذار خواهد بود را شناسایی کنید تا انتهای این مطلب با سایت پرآور صنعت همراه باشید. مطالعه این مطلب به ۶ دقیقه زمان نیاز دارد.

بهداشت سالن مرغداری تخمی

یکی از مهمترین موارد در احداث سالن مرغداری تخمی فراهم کردن بهداشت محیط به بهترین شکل است. شما قبل از اینکه جوجه های تخمگذار را وارد سالن مرغداری کنید، باید سالن مرغداری را به صورت کامل ضدعفونی کرده باشید. نه تنها سالن بلکه تمام تجهیزات باید عاری از هر نوع میکروب یا ویروسی باشد. تاکید می کنیم در سالن مرغداری تنها به دیواره ها و زمینه اکتفا نکنید و تجهیزات را نیز به طور کامل ضدعفونی می نماید. این ضدعفونی ممکن است تا دو هفته به طول بیانجامد. اما می تواند شرایطی را فراهم کند که مرغ های تخمگذار با بیماری دست و پنجه نرم نکنند و کسب و کار شما به وسیله بیماری تهدید نشود.

به یاد داشته باشید که برخی از بیماری ها می تواند موجب اتلاف مرغ های تخمگذار شما شود و ضررهای هنگفتی را به کسب و کار شما وارد نمایید. توصیه می‌کنیم این مورد را جدی گرفته و با استفاده از بهترین امکانات را انجام دهید.

بهداشت سالن مرغداری تخمی
بهداشت سالن مرغداری تخمی

دما و رطوبت

عامل بعدی که می تواند به طور مستقیم بر مرغداری تخمی در اثرگذار باشد، دما و رطوبت است. دما و رطوبت به طور مستقیم بر کیفیت محصول و میزان سلامتی جوجه ها تاثیر گذار خواهد بود. شما می توانید با ابزاری مانند دماسنج و رطوبت سنج دمای ایده آل مرغ های تخمگذار را با توجه به شرایط سنی که دارند فراهم سازیم. توجه داشته باشید در ماه های سرد سال جوجه را دچار سرما و ماه های گرم سال به آنها بیماری هایی مانند استرس گرمایی وارد نکنید. داشتن تجهیزاتی مانند وسایل گرمایشی و سرمایشی و تهویه هوا برای داشتن و دما و رطوبت ایده آل بسیار مهم و کارساز خواهد بود. وسایل گرمایشی در زمستان و وسایل سرمایشی در تابستان می تواند برای شما مثمر ثمر باشد.

تجهیزات مرغداری تخمی

سالن های پرورش مرغ تخمگذار باید از بهترین تجهیزات بهره مند باشند. تجهیزاتی مانند قفس مرغ تخمگذار می تواند شما را یک قدم به کسب و کار ایده آل تر نزدیکند. در کنار قفس مرغ تجهیزات دیگری نیز می تواند شرایط رشد را برای جوجه های تخمگذار فراهم سازد. از جمله این تجهیزات می‌توان به رطوبت سنج، دماسنج، تهویه هوا، دیوارها و سقف های عایق، بخاری، کولر، تایمر، ترموستات، آبخوری و دانخوری، محل ذخیره دان و آب و بسیاری از گزینه های دیگر اشاره کرد.

استانداردهایی که در مرغداری تخم باید رعایت شود؟

  1. سقف و دیوارهای بدون شکاف و محکم
  2. سقف و دیوارها و پنجره ها بدون منافذ
  3. کف قابل شستشو و ضدعفونی
  4. دیواره های قابل شستشو
  5. کف و دیوارهای عایق بندی شده
  6. سیستم لوله کشی استاندارد
  7. سیستم برق کشی استاندارد
  8. در نظر گرفتن دانخوری و آبخوری مناسب

سرمایه اولیه برای احداث مرغداری تخم چقدر است؟

کسانی که میخواهند سالن مرغداری تخمی احداث کنند با توجه به میزان فعالیت، سرمایه اولیه خود را تعیین نماید. نوع پرورش، تعداد مرغ و جوجه مرغ، سن و میزان تجهیزات، سرمایه اولیه برای احداث سالن های مرغداری تخمی را مشخص می کند. شما می‌توانید در ابتدای کار با تعداد کم شروع کنید و سپس اندک اندک کسب و کار خود را رونق دهید. توجه داشته باشید چنانچه میلی به احداث مرغداری تخمی نداشته باشید می توانید با استفاده از قفس مرغ این کار را در خانه و فضاهای کوچک دیگر انجام دهید.

انواع سالن های مرغداری تخمی

بعد از شناخت عوامل مهمی که می تواند بر احداث سالن های مرغداری تخمی و کسب و کار شما موثر باشد حالا نوبت این است که با انواع سالن های مرغ تخمگذار آشنا شوید. سالن های مرغ تخمگذار با توجه به نوع نیاز شما به دو دسته سالن باز و یا بسته تقسیم بندی می شوند که در ادامه مطلب آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

انواع سالن های مرغداری تخمی
انواع سالن های مرغداری تخمی

حتما بخوانید: مرغداری گوشتی + [ استانداردها و موارد مهم در سالن پرورش مرغ گوشتی ]

سالن های بسته

سالن های بسته معمولاً مخصوص مناطق سردسیر یا معتدل هستند. این سالن ها به دلیل نفوذ کردن نور به درون سالن تمام دریچه های آنها پوشانده شده است.  از آنجایی که هیچ گونه منفذ در آن وجود ندارد با سالن های بسته گفته می شود. در نظر داشته باشید سالن های بسته امکان ورود و خروج هوا را دارند.

چنانچه دوست دارید در پرورش مرغ تخمگذار از ورود نور جلوگیری کنید و یا برنامه نوردهی و تاریکی را خودتان اجرا نمایید سالن های بسته بهترین گزینه برای شما هستند. سالن های بسته شرایطی را فراهم می آورد تا شما بتوانید به صورت دقیق و منظم برنامه نوری مورد نظر خود را اجرایی نمایید. سالن های بسته مخصوص پرورش مرغ های مادر گوشتی و نیمچه مرغ های تخمگذار خواهد بود.

مزیت سوم سالنهای بسته جلوگیری کمک به کوران هواست. استانداردهای کوران هوا به درستی هرچه تمام تر در آن اجرا خواهند شد. توجه داشته باشید ارتفاع سالن های مرغداری با توجه به نوع تولیدات شما و دمای منطقه در نظر گرفته شده متفاوت خواهد بود.

سالن های باز

سالن های باز به سالن های پنجره دار  گفته می‌شود که در آن از پنجره ها و یا منافع برای ورود و خروج هوا و نور استفاده می شود. معمولاً در سالن هایی که نیاز به اجرای دقیق برنامه نوردهی نیست از سبک سالنهای باز استفاده خواهد شد. سالن های باز مخصوص شرایط آب و هوایی گرمسیر یا رطوبت بسیار بالا است. باز بودن این سالن ها به دلیل کنترل رطوبت خواهد بود. همچنین پرده هایی که در این سالن قرار گرفته است از ورود و خروج باد جلوگیری کند. البته با کنار زدن پرده ها در سنسورهای موجود در سالن شروع به کارکردن می‌کنند و دما و رطوبت را به میزان لازم تنظیم می نمایند.

  1. انواع سالن های مرغداری تخمی بر اساس نوع نگهداری
  2. سالن مرغ تخمگذار با سیستم پرورش قفس
  3. سالن با بستر پوشال
  4. سالن با بستر نرده و پوشال
  5. سالن بستر تمام نرده
  6. سالن با سیستم گودال عمیق

شما برای ما از مرغداری تخمی بنویسید

در این مطلب از سایت پراور صنعت سعی کردیم شما را به طور کامل با مرغداری تخمی آشنا کنیم. چنانچه شما تجربه متفاوتی در این زمینه دارید می توانید از طریق قسمت نظرات تجربیات تلخ و شیرین خود را با ما و یا سایر مخاطبین سایت در میان بگذارید. همچنین از این طریق می توانید به بهترین شکل سوالات خود در این باره را از پشتیبانان سایت بپرسید تا آ«ها به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

استانداردهایی که در مرغداری تخمی باید رعایت شود؟

سقف و دیوارهای بدون شکاف و محکم سقف و دیوارها و پنجره ها بدون منافذ کف قابل شستشو و ضدعفونی دیواره های قابل شستشو وغیره

سرمایه اولیه برای احداث مرغداری تخمی چقدر است؟

نوع پرورش، تعداد مرغ و جوجه مرغ، سن و میزان تجهیزات، سرمایه اولیه برای احداث سالن های مرغداری تخمی را مشخص می کند

انواع سالن های مرغداری تخمی را نام ببرید؟

سالن باز و یا بسته

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *