انواع نژاد کبک ایرانی – [ کاملترین مطلب برای شناخت کبک ایرانی ]

کبک ایرانی

کبک جز پرندگانی است که در خشکی زندگی می کند. از مشخصات ظاهری این پرنده می‌توان به پرپشت بودن پاها، پرپشت بودن پر ران، پرهای کوتاه و گرد، سر و صدای بسیار زیاد و منقاری کوتاه اشاره کرد. هر یک از کبک ها با توجه به گونه هایی که دارند می توانند این خصوصیات را در بدن خود به صورت متفاوتی در اختیار داشته باشند. کبک های ایرانی نیز هر کدام با توجه به شرایط زندگی از خصوصیات متفاوتی برخوردار هستند. کبک ایرانی در لهجه های مختلف اسم های گوناگونی دارد. از جمله این اسم ها می‌توان به ژرژ، زرج، کو، کوک و خاصه کو اشاره کرد.

در این مطلب از سایت پرآور صنعت قصد داریم شما را با انواع نژاد کبک ایرانی آشنا کنیم. اگر دوست دارید با نژادهای کبک ایرانی، مشخصات ظاهری و خصوصیات منحصر به فرد آن آشنا شوید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به ۷ دقیقه زمان نیاز دارد.

کبک دراج

کبک دراج معمولاً در مناطقی مانند تالاب میانکوه در مازندران، دشت مغان ارسباران، ترکمن صحرا در گلستان، پناهگاه حیات وحش مهروییه، سیستان و کرخه زندگی می کند.

کبک دراج
کبک دراج

خصوصیات ظاهری کبک دراج

از جمله ویژگی‌های بارز کبک دراج می توان به پرهای سیاه با لکه های سفید اشاره کرد. ناحیه سر و سینه کبک دراج بلوطی شکل است. یکی دیگر از خصوصیات ویژه ظاهری این کبک بلوطی بودن سینه و سر است که آن را از سایر گونه های ایرانی جدا می سازد. معمولاً کبک دراج را از روی صدای آن شناسایی می کنند. نکته جالب درباره این نژاد ایرانی کبک رو به انقراض بودن آن است.

کبک دری

زیستگاه کبک دری معمولاً در رشته کوه های البرز و قسمت ‌های شمالی ایران می باشد. کبک دری در مناطقی از استان چهارمحال و بختیاری، استان کهگیلویه و بویراحمد، استان خراسان شمالی و استان آذربایجان زندگی می کند. نکته جالب درباره کبک دری انتخاب آن به عنوان نماد استان چهارمحال و بختیاری توسط سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.

خصوصیات ظاهری کبک دری

کبک دری نسبت به سایر نژادهای کبک ایرانی دارای جثه بزرگتری می باشد. این کبک از پرهای سیاه برخوردار است که روی پرهای سیاه رنگ های نخودی رنگی پاشیده شده است. زیر گلوی به رنگ سفید بوده و سر آن آن طوسی رنگ می باشد. کبک دری جزء کبک های خجالتی و منزوی در طبیعت محسوب می شود. برای اینکه بتوانید به این پرنده نزدیک شوید کار بسیار دشواری خواهید داشت، زیرا به محض اینکه احساس خطر ‌کند پرواز به سوی بلندترین نقطه را در پیش می گیرد.

کبک تیهو یا کبک شنی

کبک تیهو یا کبک شنی یکی دیگر از نژادهای کبک ایرانی است که دارای پرهای های متفاوت می باشد. قسمت اعظمی از بدن اینکه کبک به رنگ قهوه ای و طوسی است. زیر شکم این پرنده به رنگ قهوه ای کمرنگ بوده و پاهای کم پری دارد. منقار آن به رنگ های نارنجی و قرمز است که معمولاً در دشت ها و کوهستان ها زندگی می کنند.

کبک تیهو
کبک تیهو

بیشتر بخوانید: انواع نژادهای کبک + [ کاملترین مطلب برای شناخت تمامی کبک ها ]

کبک چوکار

معروف ترین نژاد کبک ایرانی چوکار است. ویژگی های ظاهری این کبک باعث شده تا مردمان راحت تر از سایر کبک ها آن را مورد شناسایی قرار دهند. عبور خط سیاه از سر چشم و گردن تا انتهای سینه باعث شده کبک چوکار ظاهری خاص و ویژه داشته باشد. پاهای کبک چوکار خالی از پر بوده و منقار آن به رنگ قرمز است. قسمت اعظمی از پرهای این کبک نژاد ایرانی به رنگ قهوه ای می باشد. کبک چوکار جزء کبک های اصیل و بومی کشور عزیز ایران است که در بسیاری از مناطق مختلف کشورمان می توانید آن را مشاهده کنید.

کبک چوکار
کبک چوکار

بیشتر بخوانید: بهترین نژاد کبک برای پرورش + [ عوامل مهم پرورش ]

کبک خاکستری

کبک خاکستری را در ایران با نام های مختلفی مانند چیل، مجاری و هون می شناسند. کبک خاکستری جز پرندگان در حال انقراض در کشور ایران به شمار می رود. این پرنده دارای جثه ای بزرگ است که در تالاب ها و تپه‌ های شنی زندگی می کند.

مشخصات ظاهری کبک خاکستری

کبک خاکستری معمولاً پیشانی و گلویی نارنجی رنگ، سینه های خاکستری و بدنی به رنگ قهوه ای تیره دارد. نکته جالب درباره کبک خاکستری تشابه بسیار زیاد نر و ماده نسبت به هم است. این کبک ها معمولاً در مناطق کوهستانی و وسیع زندگی می کنند.

کبک جیرفتی

کبک جیرفتی از دارای جثه ای کوچک و به رنگ قهوه ای است. گردن و شکم این پرنده به رنگ قهوه ای روشن می باشد. پیشانی و چشم های کوچک کبک جیرفتی نیز به رنگ بلوطی است. توجه داشته باشید که کبک جیرفتی جزو کبک ‌های در حال انقراضی ست که باید مورد حمایت قرار بگیرد.

کبک جیرفتی
کبک جیرفتی

بیشتر بخوانید: ۳ تکنیک تشخیص جنسیت کبک های نر و ماده + [ کاربردی ]

کبک سفید

آخرین نژاد از کبک ایرانی که آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد، کبک سفید است. کبک سفید همانطور که از نامش پیداست از ظاهری کاملا سفید برخوردار است. پاهای این پرنده با پر پوشیده شده و منقاری کوتاه دارد و از منقار تا پشت چشم آن با خط مشکی تزیین شده و روی چشم های آن به رنگ نارنجی می باشد. این پرنده ها معمولاً در مناطق سردسیر و کوهستانی، چمنزارها، صحراها و شنزارها زندگی می‌کند.

شما برای ما از نژاد کبک ایرانی بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور صنعت شما را با نژادهای کبک ایرانی، مشخصات ظاهری و زیستگاه های آنها آشنا کردیم. چنانچه نسبت به نژادهای کبک ایرانی اطلاعات جامع و کاملی دارید، این مطلب را شما برای ما تکمیل کنید. از طریق قسمت نظرات میتوانید گزینه های جامانده در این مطلب را با ما در میان بگذارید. همچنین از این طریق می توانید سوالات خود در درباره کبک ایرانی را با ما در میان بگذارد. پشتیبانان سایت پرآور صنعت در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

سوالات متداول

کبک دراج در کدام مناطق ایران زندگی می کند؟

کبک دراج معمولاً در مناطقی مانند تالاب میانکوه در مازندران، دشت مغان ارسباران، ترکمن صحرا در گلستان، پناهگاه حیات وحش مهروییه، سیستان و کرخه زندگی می کند.

خصوصیات ظاهری کبک دری چیست؟

کبک دری نسبت به سایر نژادهای کبک ایرانی دارای جثه بزرگتری می باشد. این کبک از پرهای سیاه برخوردار است که روی پرهای سیاه رنگ های نخودی رنگی پاشیده شده است. زیر گلوی به رنگ سفید بوده و سر آن آن طوسی رنگ می باشد.

معروف ترین نژاد کبک ایرانی کدام کبک است؟

کبک چوکار

کبک خاکستری معمولا در کدام منطقه اب و هوایی رشد می کند؟

کوهستانی

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *