بررسی عوامل تاثیرگذار بر واکسیناسیون جوجه

واکسیناسیون جوجه

پرورش طیور همیشه جزو کسب و کارهای پرسود بوده است. اما برای اینکه این کسب و کار به سود دهی بالایی برسد، باید مواردی در آن رعایت گردد. یکی از این موارد واکسیناسیون جوجه (Chicken vaccination) است. واکسیناسیون جوجه نقش بسیار مهمی در جلوگیری از بیماری های طیور را ایفا می کند. واکسیناسیون جوجه از ضررهای احتمالی آینده کم کرده و میزان سود دهی را افزایش می دهد. اگر دوست دارید با این مقوله بیشتر آشنا شوید در این مطلب سایت پرآور صنعت با ما همراه باشد. ما در این مطلب به روش های مختلفی واکسیناسیون جوجه، زمان مناسب واکسیناسیون و نکات مهم در هنگام زدن واکسن زمان اشاره خواهیم کرد. توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. مطالعه این مطلب به ۷ دقیقه زمان نیاز دارد.

انواع واکسن در واکسیناسیون جوجه

به طور کلی می‌توان واکسن های جوجه را به دو دسته واکسنهای زنده و واکسن های غیر فعال تقسیم بندی کرد.

واکسن های زنده تخفیف حدت داده شده

واکسنهای زنده تخفیف حدت داده شده با توجه به جمعیت پرنده های پرورش دهنده شده تزریق می شوند. معمولاً از این نوع واکسن ها به روش های مختلف مانند مخلوط کردن در آب، اسپری، قطره چشم یا تزریق استفاده می شود.

واکسن های غیرفعال

واکسن های غیرفعال را معمولاً در پرورش مرغ های مادر یا تخم گذار استفاده می ‌نمایند. واکسن های غیرفعال برعکس با واکسن های زنده باید به صورت تخصصی تزریق شوند. این واکسن ها معمولاً برای تقویت ایمنی پرنده ها مورد استفاده قرار می گیرد.

روش های مختلف برای واکسیناسیون جوجه

برای واکسیناسیون جوجه می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. قطره چشم، تزریق از بال، تزریق از گردن، تزریق از پا، تزریق از سینه، اسپری و مخلوط کردن در آب  از روش های مختلف استفاده از واکسن می باشد که با توجه به نوع نیاز می توانید از آنها استفاده کنید.

روش های مختلف برای واکسیناسیون جوجه
روش های مختلف برای واکسیناسیون جوجه

بیشتر بخوانید: معرفی واکسن های مورد نیاز قرقاول

زمان مناسب برای واکسیناسیون جوجه در بیماری های گوناگون

با توجه به میزان تخریبی که بیماری ها بر بدن جوجه ها دارد، روش متفاوتی برای مبارزه با آن در نظر گرفته شده است. از جمله بیماری هایی که  با استفاده از واکسن می‌توان از آنها جلوگیری کرد، می توان به بیماری مارک، بیماری‌ های عفونی مانند گامبورو، برونشیت عفونی، نیوکاسل، سالمونلوز، کوکسیدیوز، لارنگوتراکئیت عفونی و E.coli  اشاره کرد. در ادامه زمان دقیق هریک از آنها را برای شما بیان خواهیم کرد.

  1. بیماری مارک در ۱ تا ۲۱ روزگی جوجه
  2. بیماری گامبورو در ۱۰ تا ۲۸ روزگی جوجه
  3. بیماری برونشیت عفونی در ۱۶ تا ۲۰ هفتگی جوجه
  4. بیماری نیوکاسل در ۱۶ تا ۲۰ هفتگی جوجه
  5. بیماری سالمونلوز در یک روزگی تا ۱۶ هفتگی جوجه
  6. بیماری کوکسیدیوز در یک تا نه روزگی جوجه
  7. بیماری لارنگوتراکئیت عفونی از چهار هفتگی جوجه تا سن بلوغ ( از این واکسن معمولاً برای مرغ تخمگذار و مادر استفاده می شود)
  8. بیماری E.coli: در یک روزگی جوجه

آماده ‌سازی جوجه برای واکسیناسیون

کسانی که واکسیناسیون جوجه را انجام می‌دهند به خوبی بر این امر آگاه هستند که این کار را باید زمانی انجام دهند که استرسی به جوجه ها وارد نشود. آماده سازی جوجه ها برای واکسیناسیون بسیار مهم است. توجه داشته باشید یکی از زمینه هایی که باید آن را فراهم کنید، نداشتن بیماری در جوجه ها است. جوجه هایی که واکسینه می ‌شوند نباید از قبل بیماری داشته باشند. بهترین زمان برای تزریق واکسن در ساعاتی از روز است که هوا معتدل یا خنک باشد. حتی المقدور در در ساعات پایانی روز عمل واکسینه شدن جوجه ها را انجام دهید تا جوجه ها از لحاظ آب و هوایی دچار استرس نشوند. یکی دیگر از نکاتی که در هنگام زدن واکسیناسیون باید به آن توجه ویژه داشته باشید، مطالعه کاتالوگ یا راهنمای واکسیناسیون است. توصیه می‌کنیم با یک دامپزشک مجرب در این باره مشورت نمایید.

آماده سازی جوجه برای واکسیناسیون
آماده سازی جوجه برای واکسیناسیون

بیشتر بخوانید: بیماری های رایج در مرغ را بیشتر بشناسید

واکسن هایی که نیاز به یک تقویت کننده دارد

  1. برونشیت عفونی
  2. بیماری نیوکاسل
  3. سالمونلا
  4. سندروم کاهش تخم مرغ

واکسن هایی که نیاز به یک تقویت کننده ندارد

  1. بیماری مارک
  2.  بیماری های عفونی بورس فابرسیوس
  3. کوکسیدیوز
  4.  لارنگوتراکئیت عفونی

بررسی سلامت جوجه های واکسین نشده

یکی از نکاتی که می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد، بررسی سلامت جوجه های واکسین نشده است. واکسن زدن به پرندگان بی حال و  مریض می تواند جان آنها را به خطر بیاندازد. واکسن ها به قدری قوی هستند که در برخی از مواقع دچار مرگ جوجه های بیمار شده می شوند. بهترین راه برای اینکه بتوانید بهترین بازخوردها را از واکسن زدن طیور بیمار بگیرید مشورت با یک دامپزشک مجرب است.

انتخاب محل تزریق واکسن زیر جلدی

برای اینکه بتوانید واکسیناسیون جوجه را از طریق زیر جلدی آن انجام دهید باید دو نقطه از بدن آن را انتخاب کنید.گردن مرغ و بین شکم و ران بهترین جا برای تزریق زیر جلدی واکسن است.

انتخاب محل تزریق واکسن زیر جلدی
انتخاب محل تزریق واکسن زیر جلدی

بیشتر بخوانید: واکسن کبک

شما برای ما از واکسیناسیون جوجه بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور صنعت شما را با واکسیناسیون جوجه، انواع آن، بهترین زمان واکسیناسیون و سایر مواردی که به واکسیناسیون جوجه مربوط بود آشنا کردیم. چنانچه جای گزینه ای را در بین گزینه‌ های گفته شده خالی دید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. اگر در هنگام واکسیناسیون جوجه نکاتی را رعایت می کنید که می‌تواند برای مخاطبین سایت پرآور صنعت مفید باشد آن را نیز در صورت صلاحدید برای ما کامنت کنید. همچنین می توانید سوالات خود در این باره را از پشتیبانی وب سایت پرآور صنعت بپرسید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ دهند.

سوالات متداول

واکسن در واکسیناسیون جوجه به چند دسته تقسیم می شود؟

واکسن های زنده تخفیف حدت داده شده، واکسن های غیرفعال

واکسن های زنده تخفیف حدت داده شده از چه طریقی تزریق می شود؟

مخلوط کردن در آب، اسپری، قطره چشم یا تزریق

بیماری مارک در چه بازه زمانی به جوجه تزریق می شود؟

۱ تا ۲۱ روزگی جوجه

روش های مختلف برای واکسیناسیون جوجه را نام ببرید؟

قطره چشم، تزریق از بال، تزریق از گردن، تزریق از پا، تزریق از سینه، اسپری و مخلوط کردن در آب

طاعتی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *