شناخت مرغ مینا از ۰ تا ۱۰۰ + [ پرورش پرنده مینا + عکس ]

عکس مرغ مینا

مرغ مینا پرنده ای با جثه کوچک و تقلید صدای بی نظیر است که می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای انتخاب پرنده خانگی باشد. این پرنده حدود ۱۵ سال عمر خواهد کرد. شما میتوانید مرغ مینا را در رنگ های مختلف در طبیعت ببینید.  چنانچه دوست داشتید پرنده مرغ مینا را در خانه نگهداری کنید ماه های خرداد و تیر را انتخاب نمایید. بهترین زمان برای خرید جوجه مینا ماه های خرداد و تیر است. کشورهایی مانند ایران، پاکستان، هند و بنگلادش جزء منابع اصلی زندگی پرنده مرغ مینا به شمار می روند.  هرچه به سن مرغ مینا اضافه شود دور چشمش رفته رفته چین و چروک پیدا می کند. برای اینکه بتوانید به طور کامل با پرنده مرغ مینا آشنا شوید توصیه می کنم تا انتهای مطلب با ما در سایت پرآور صنعت همراه باشید. مطالعه این مطلب به ۶ دقیقه زمان نیاز دارد.

انواع مرغ مینا

  1. زرد
  2.  مینای طلایی
  3.  دم بلند
  4.  کلاه دار
  5.  تاج دار
  6.  گردن سفید
  7.  آتشین
  8.  فنچ
  9.  معمولی
  10. جنوبی
  11. سریلانکایی
  12.  کاکل دار
  13.  سفید پوستی
  14.  طوقه
  15.  بالی
  16. سار سیاه
  17.  صورت قرمز
  18.  گونه سفید
  19. وغیره
عکس مرغ مینا
عکس مرغ مینا

 حتما بخوانید: پرورش مرغ با سرمایه اندک و نکات طلایی + [ پرورش مرغ محلی ]

ویژگی های مرغ مینا

از مهمترین و اصلی ترین ویژگی های مرغ مینا می توان به سخنگو بودن و آواز خواندن آن اشاره کرد. صدای مرغ مینا به قدری زیباست که می تواند گوش هر انسانی را نوازش کند و حال خوبی به آن هدیه دهد. چنانچه شما مرغ مینا را در خانه و یا فضای دیگر نگهداری کنید می توانید حدود ۱۰۰ کلمه با آن یاد بدهید تا در هنگام گفتار از آن کلمات استفاده نماید. مرغ مینا دارای بدنی صاف است که  بدن آن به رنگ مشکی می باشد. منقار قرمز مایل به نارنجی از دیگر خصوصیات و ویژگی های مرغ مینا به شمار می رود. مرغ مینا به صورت جفت زندگی کرده و در طول فصل می‌تواند تا حدود ۶ عدد تخم از خود به جای بگذارد.

شرایط نگهداری پرنده مرغ مینا

از آنجایی که مرغ مینا جز پرنده های پر جنب و جوش به شمار می رود و قدرت پرواز دارد شما باید قفس را برای نگهداری و پرورش این پرنده انتخاب کنید. در درون قفس باید دانخوری آبخوری و نشیمنگاه این پرنده را به خوبی تهیه کنید تا مرغ مینا در قفس احساس راحتی کند.  توجه داشته باشید قفس مرغ مینا را در وزش مستقیم باد قرار ندهید. این پرنده به باد حساس بوده و دچار بیماری خواهد شد.

غذای مرغ مینا

اصلی ترین غذا برای مرغ مینا حشرات است. خوردن حشرات به پرندگان مرغ مینا بی‌نظیری خواهد داد. از طرف دیگر حشرات بالاترین راندمان را در پرورش از خود به جای خواهند گذاشت. در اکثر کشورهای دنیا برای اینکه از هجوم ملخ ها جلوگیری کنند این کار را به مرغ مینا می سپارند. مرغ مینا معمولاً بهترین گزینه برای دفع آفات است. مرغ مینا جزء پرندگانی است که می تواند غذا را خیلی سریع هضم کند، از این رو در طول شبانه روز چندین وعده غذا میخورد. یکی از نکات مهم در جیره غذایی پرنده مرغ مینا قرار دادن غذاهای نرم برای آن است. منقار مرغ مینا بسیار نرم بوده و از این رو باید از غذا های نرم مانند دانه ها، حشرات، جانوران و انواع میوه ها تغذیه می نماید. چنانچه پرورش مرغ مینا را انجام می دهید توصیه ما به شما این است که از پلت های مخصوص استفاده کنید. بهترین پلت برای مرغ مینا پلت های بدون آهن است. بدن مرغ مینا به نوعی طراحی شده که بسیار سخت آهن را هضم میکند.

عکس مرغ مینا
عکس مرغ مینا

 حتما بخوانید: پرورش مرغ زینتی و شناخت آن

آب چه نقشی در پرورش مرغ مینا دارد؟

یکی از مهمترین نکاتی که در پرورش مرغ مینا باید آن را جدی بگیرید آب است. بسیاری از افراد اکثر مواقع روی تغذیه مرغ مینا مانور می دهند و آن را دست کم میگیرند. این در حالی است که راندمان کاری شما با آب بالا خواهد رفت. توجه داشته باشید آب باید استانداردهای لازم را دارا باشد تا پرنده مینا سلامتی خود را در طول دوره رشد حفظ نماید.

بیماری های پرنده مرغ مینا

یکی از مهمترین نکاتی که در پرورش مرغ مینا باید به آن توجه داشته باشید بیماری هایی است که آن ها را درگیر میکند. چنانچه با این بیماری ها مقابله نکنید و یا پیشگیری های لازم را انجام ندهید ممکن است کسب و کار شما با ضرر های فراوانی همراه شود. مهمترین بیماری های پرنده مرغ مینا به شرح زیر می باشد:

  1. آنفولانزا
  2.  لارنگوتراکئیت
  3.  نیوکاسل
  4.  بیماری های انگلی و باکتریایی
  5.  هموکروتوز 
  6.  بیماری های قارچی

راه های تشخیص مرغ مینای نر و ماده

برای تشخیص اینکه بدانید مرغ مینا نر است یا ماده می‌توانید از طریق سیاه بودن داخل دهانش اقدام کنید. چنانچه داخل دهان مرغ مینا سیاه باشد جنسیت آن نرم و در غیر اینصورت جنسیت آن ماده است.

تفاوت های نر و ماده

از لحاظ تقلید پرنده مرغ مینا نر و یا ماده بودن فرقی ندارد. اما پرنده نر قدرت حرف زدن و فراگیری کلمات بهتری نسبت به کلمات پرنده ماده دارد. بسیاری از کارشناسان در این زمینه معتقدند که مرغ مینای نر سخنگوی بهتری نسبت به مرغ مینای ماده است. با این حال هرگاه پرنده نر به بلوغ برسد به دنبال جفت خود از خانه فرار خواهد کرد این کار ممکن است پس از دو سال اتفاق بیفتد.

عکس مرغ مینا
عکس مرغ مینا

 حتما بخوانید: مراقبت و نگهداری از جوجه مرغ + [ شناخت ۰ تا ۱۰۰ جوجه مرغ ]

جوجه کشی مرغ مینا

یکی از مهمترین کارهایی که شما می توانید با استفاده از آن در پرورش مرغ مینا به سودآوری بالا برسید جوجه کشی است. شما می توانید جوجه کشی مرغ مینا را با استفاده از دستگاه جوجه کشی و تخم نطفه دار انجام دهید. مدت زمان جوجه کشی از مرغ مینا ۱۴ روز به طول خواهد انجامید. این ۱۴ روز را می توانید به دوقسمت ستر و هچر تقسیم بندی کنید.  یکی از مهمترین عوامل در این دو مرحله دمای مناسب برای دستگاه جوجه کشی است. شما می توانید در این دو مرحله دستگاه جوجه کشی را ۳۷ و ۳۸ درجه سانتی گراد و رطوبت را ۵۵ تا ۶۱ درجه در نظر بگیرید.

پرریزی مرغ مینا

مرغ مینا در طول سال نیاز دارد تا دو بار پرریزی داشته باشد. چنانچه پرریزی مرغ مینا در سال دو بار انجام  نشود یقین بدانید که رژیم غذایی مناسبی را برای آن تعیین کرده اید و کمبود ویتامین شدید دارد. چنانچه پرریزی انجام نشود باید به دامپزشک مراجعه کنید و با استفاده از مشورت با آن درمان های لازم را پیش بگیرید.

شما برای ما از پرورش مرغ مینا بنویسید

در این مطلب از سایت پرآور صنعت کردیم شما را با پرورش مرغ مینا و نحوه شناخت آن آشنا کنیم. چنانچه شما تجربیات متفاوتی را در این زمینه تجربه کرده اید می توانید از طریق قسمت نظرات و تجربیات خود جهت شناخت و پرورش مرغ مینا را با ما و سایر مخاطبین سایت پرآور صنعت رساند به اشتراک بگذارید. همچنین از این طریق می توانید سوالاتی که در این بار ذهن شما را به خود درگیر کرده است را با پشتیبان مطرح کنید تا آنها در اسرع وقت به صورت کاملا تخصصی به سوالات شما پاسخ دهند.

سوالات متداول

انواع مرغ مینا را نام ببرید؟

طوقه بالی سار سیاه صورت قرمز گونه سفید وغیره

غذای مرغ مینا چیست؟

دانه ها، حشرات، جانوران و انواع میوه ها

بیماری های پرنده مرغ مینا را نام ببرید؟

لارنگوتراکئیت نیوکاسل بیماری های انگلی و باکتریایی وغیره

طاعتی
دیدگاه کاربران
۴ دیدگاه
  • اسدپور 29 آذر 1401 / 4:19 ب.ظ

    سلام مرغ مینا من یکدفعه دچار کوری شد دکتر هم بردم متوجه علت نشد

    • همایون صیادی 30 دی 1401 / 2:30 ب.ظ

      عرض سلام و ادب لطفاً بفرمایید که برای احداث پرورش مرغ مینا صفر تا صد چقدر هزینه وقت و مساحت لازم دارد ؟سپاسگزارم

  • فاطمه 19 شهریور 1402 / 6:12 ب.ظ

    سلام مرغ مینا بهش اموزش میدم نمیدونم چرا یاد نمیگیره

    • مدیریت سایت 30 آذر 1402 / 1:11 ب.ظ

      سلام دوست عزیز، مرغ مینا جزو پرندگانی است که نیاز به آموزش مستمر دارد همچنین آموزش باید با تشویق غذایی همراه باشد.
      بررسی بفرمایید سوالی داشتید با کمال میل در خدمتتون هستیم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *